Friday, June 6, 2014

REVIEW : ANCASA ROYALE PEKAN, PAHANG

assalamualaikum...

salam jumaat! sementara free ni nak review sikit hotel yang kami sekeluarga menginap semalaman ahad lepas. baru jugak dirasmikan pada 19 Mei 2014. alhamdulillah....memang luas dan selesa biliknya. ambek dua bilik sekali yang ada link (pintu tengah). 

senang satu untuk bilik lelaki. satu untuk bilik perempuan. Deluxe Premier King & Deluxe Premier Twin. kami guna gov rate dapatla satu bilik RM260 + tax dalam RM300 jugak. so total harga untuk dua bilik ni RM600++.
 terima kasih abah sponsor! tertunai hajat abah nak belanja kami menginap disini=)

 bak kata akak di reception counter tu sekarang ni masih dalam harga promosi. sampai bila tu tak pasti. selain dua bilik di atas ada jugak Junior Suite, Executive Suite, Presedential Suite & Royale Suite.

sambung review tentang bilik....antara kemudahan yang ada WIFI, sejadah, iron + iron board, peti, sofa, sofa bed dll. toilet dia pun best! besar! ada bathtub, toiletries pack (shampoo, body shower, lotion, berus gigi ubat gigi, sikat, cotton bud etc+ sewing kit pun ada), hair dryer & penimbang berat digital.

untuk swimming pool pulak dibuka mulai jam 7 pagi-7 malam. masa kami check in pun da dekat pukul 5. so siap2 kat hotel terus bawak budak2 ni mandi kolam. sampai kul 7 tepat baru naik. gym pulak tak pasti, my sis g dengan hubby dia tinjau2=) untuk spa katanya belum siap lagi.


































bagi kawan2 yang ingin mencari ketenangan atau ingin bercuti bersama keluarga bolehla menginap disini. bertaraf 4 bintang dan terletak bersebelahan Sungai Pahang. antara tempat2 menarik boleh dikunjungi Muzium Sultan Abu Bakar ( ramai jugak pengantin2 photoshoot kat depan muzium ni ), Royal Pahang Polo Club, Water Craft Gallery dan lain2 lagi. Pekan Bandar Diraja..=)

Resort Address
Ancasa Royale Pekan, Pahang
No 2670, Kampung Peramu,
Jalan Pekan - Kuantan,
26600, Pekan,
Pahang Darul Makmur.

Resort Reservation:
+609 - 4246 600 / +609 - 4226 600
Front Desk:
+609 - 4246 600
Toll Free Line:
1-300-880-032


Namie Beauty

13 comments:

Kisah Si Dairy said...

nampak selesa kat sana ye..mesti happening kan

Nurzakiah Hanum said...

macam best kan

Mar Mansor said...

seronoknye bercuti..
hotel sangat cantik..selesa..teruja

AnneRaini said...

nmpk besar dan best.. yelah hotel barukan.. dlm byk gmbar akak berkenan dgn gmbr makanan..haha dasar kuat makan betul.

QasehnyaRania said...

best ni.
kalau bukan promosi brpa erk?
boleh la jenjalan ke sana nanti..

Ismi Ana said...

Wow. Terpegun jap. Menenangkan. Kombinasi dia tu strategi betul laa.. Sesuai utk org yg nak tenangkan diri. Best nye gi jalan2.

Tihara said...

seronoknya kalau dapat tidur sini :)

Syeeda said...

bestnya.. merasmikan hotel baru ye..hii

Cik Itah@RRP said...

salam dear. wahh! menarik tempatnya..mesti best kan kat sini :)

Detective Fiqa said...

kemain cantik lagi . hehehe

khairuddin Hamzah said...

Bestnyer klo dpt inap kt situ..

Lin Azlina said...

best jer tgk bilik tu...
tp mkanan cam kureng sketla

Ahmad faiz hizami said...

HII, THANK YOU FOR THE REVIEW! YESS SEKARANG NI HARGA PALING LATEST IF BUKAN GOV RATE 330.00NETT W 2 BREAKFAST, AND IF GOV RATE 260.00NETT W 2 BREAKFAST, DO COME AND STAY AGAIN WITH US! ITS OUR PLEASURE TO SERVE U WITH THE BEST SERVICE THAT WE CAN GIVE. THANK YOU ONCE AGAIN FOR THE KIND REVIEW!