Saturday, September 24, 2016

TEH YERBA MATE : TEH DETOX SEMULAJADI DAN PENAWAR KENCING MANIS

Assalamualaikum semua...

Siapa sini penggemar teh? Tak kira la tea o ke green tea ke. Angkat tangan ! :) Haaa. kalau ada uols wajib try TEH YERBA MATE ni :) Sangat sangat elok untuk kesihatan tau. Sambil minum sambil sihat gitew. 

πŸ‘ KENAPA YERBA MATE PILIHAN ANDA πŸ‘
--------------------------------------------
 Lulus KKM (MAL19963198T)
 100% Halal JAKIM ( ini PENTING!!!)
 Tiada Bahan Kimia digunakan dalam penyediaan
 Sesuai sebagai minuman harian yang sihat
 Menguatkan ketahanan tubuh untuk malawan penyakit.
 Membersihkan darah yang kotor.
 Menurunkan kadar gula/ kencing manis.
 Membuang kolesterol yang berlebihan
 Membuang Urik asid yang menyebabkan Ghout/ sakit sendi.
 Anti barah/ anti kanser kerana mengandungi Polyphenol.
 Deuritik/ memperlancar pembuangan air kencing.
 Membantu melegakan insomnia ( susah hendak tidur )
 Mempercepat pegoksidaan lemak / pembakaran lemak.
 Mengurangkan berat badan yang berlebihan.
 Berfungsi sebagai DETOX


Banyakkan manfaat dan kelebihan TEH YERBA MATE ni :) Yang mana nak turunkan berat badan tu. Elok sangatlah amalkan TEH YERBA MATE. Tak perlu risau dah berat badan naik. Yang mana ada sakit kencing manis boleh cuba amalkan TEH YERBA MATE. InsyaAllah kita usaha tawakal. Bukan sakit kencing manis je, sakit gout, gastrik, jantung pun boleh amalkan TEH YERBA MATE :)


APA ITU YERBA MATE (YER-BAH MAH-TAY)?
====================================

YERBA MATE ?
Apa tu? πŸ˜±
Apa yang BEST (khasiat) pasal YERBA MATE ni yea ?
Betul ke berkesan?
Ok, ni sedikit penerangan ringkas tentang YERBA MATE πŸ“

Anda pernah dengar Teh Hijau? YERBA MATE ni lebih kurang teh hijau, tapi KHASIATnya jauh lagi banyak. 3-4 kali ganda daripada teh hijau yang biasa kita jumpa di pasaran. Kiranya ranking no.1 la berbanding yang lain. Tak percaya? Boleh tanya Encik Google. πŸ˜‰
Dan teh ini tiada di negara kita. Memang khas diterbangkan dari Argentina uols. ✈️
Haaa, nak tahu nama saintifik dia? Ilex Paraguariensis 

πŸƒRANKING teh:πŸƒ
------------------
1) Yerba Mate (organic tea)
2) Matcha Tea
3) Genmaicha Tea
4) Teh Hijau
5) Teh Biasa





CARA PENYEDIAAN YERBA MATE
========================
1) Masukkan 1 uncang ke dalam cawan / jug / thermos yang berisi air panas. (Please be sure that the temperature is not too hot & for about 80 degree celcius only)
2) Rendam selama 5 - 10 minit.
3) Bagi yang mahukan perasa pada teh tersebut, campurkan madu & juga perahan lemon. (Elakkan gula yea)
4) And, enjoy your tea ! ☕️😍


BILA MASA SESUAI NAK MINUM YERBA MATE tanpa ada kesan sampingan?
1. Elakkan minum teh hijau ketika sedang makan kerana boleh kurangkan penyerapan vitamin B1 (thiamin). Kurangnya pengambilan vitamin ini boleh menjurus penyakit beri-beri.

2. JANGAN minum teh hijau di awal pagi time waktu perut kosong. Kandungan kafein dalam teh hijau boleh buat kita dehydrate dan buatkan rembesan gastrik asid menjadikan kita sakit perut atau ulcer. Pengamal ubatan cina juga tidak menggalakkan minum teh sewaktu perut kosong kerana paru-paru dan perut menjadi 'sejuk'.



SOALAN BONUS
.
.
.
.
.
.
Patut ke minum YERBA MATE sebelum tidur?
Soalan yang banyak kali ditanya especially green tea lover.
So depends, sebab apa minum YERBA MATE. Kalau nak kurus, better minum sejam sebelum nak tidur, supaya tak ada la uols susah2 nak bangun tengah malam buang air. Selain itu, ianya juga dapat membantu membakar lemak ketika kita tidur dan membantu kita untuk tidur lebih lena :)




Ehem ! TEH YERBA MATE ni pun da masuk TV tau. TV AL-HIJRAH. Ada yang pernah tengok tak ? Kalau belum uols search je kat youtube :) Hah ! Bukan calang2& senang2 je nak masuk TV. Benda baik harusla share dengan semua orang kan kan ^^












Sebarang pertanyaan dan order boleh berhubung terus melalui :-


Page Facebook : Namie Eshoppe
SMS/Whatsapp/Telegram : 013-5914674
Email : nana.kimie@yahoo.com

Terima Kasih~
Namie Beauty

Wednesday, August 3, 2016

"Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"

Assalamualaikum
hye semua ^_^ 

*sticky post*

Jom join Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !

Syarat :

1. Follow blog atau google +


2. Follow instagram *jika ada 

3. Follow twitter *jika ada


4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"
3. Letak banner dekat entry. 
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Wang tunai RM30 x1 
Wang tunai RM20 x1 
Tapak Iklan free selama sebulan x1 
Topup RM5 x1 
[SyiraLokman]


(TOP REFERRAL)
 Wang tunai RM50 x1 
[nurfuzie] 


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

jom ramai2 memeriahkan Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 1 Ogos 2016 
Tamat : 21 Ogos 2016

Namie Beauty