Sunday, July 27, 2014

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1435H Maaf Zahir & Batin ^^

assalamualaikum...


http://1.bp.blogspot.com/-b5VTyfpP26M/U9O7iP67oHI/AAAAAAAAa1w/GAyKI60lFg4/s1600/Cartoon+Raya+Aidilfitri+Green.png


cartoon raya bertemakan hijau menjadi pilihan^^ kebetulan tahun ni warna baju raya saya & cik abam hijau...terima kasih fizgraphic.com...berseri sikit entry ni ada gambar doodle raya. insyaAllah sehari lagi kita berpuasa..esoknya da raya...rasa sekejap sangat masa berlalu..apapun dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Aidilfitri 1435H buat semua rakan2 blogger :) mohon maaf zahir dan batin....

......................................................


:: throwback misi mencari baju raya ::


hajat dihati nak mencari baju raya sedondon di Kenanga Wholesale City, tidak berhasil. ikutkan nak cari di Jalan Tar pula..tapi malas nak menghadap jem & bersesak terus abang ipar ajak ke Nilai. pergi dengan kedua2 my sis, abang2 ipar, adik & anak2 buah. alhamdulillah...akhirnya jumpa juga baju raya kami~

 baju da sedondon, tudung pun tahun ni my sis nak sedondon jugak. ajak kami pakai Tudung Bawal Aidijuma. so tugas saya pula cari tudung. belum pernah lagi ni pergi store Aidijuma. sempat lagi malam tu duk wasap sis Ainim tanya pasal KL Raya Fest 2014 kot2 ada booth Aidijuma. last2 plan ke Maju Junction Mall je..nak ke The Curve takut jem. mujurla ada cik abam temankan^^ tapi sebelum tu teman cik abam shoping dulu..masuk Sogo cari jeans & baju dia. untuk saya? cari kasut saja^^

 haaa first time jugak ni masuk Maju Junction Mall. masuk sana memang semata cari kiosk Aidijuma je. siap2 bawak da baju nak bagi matching. tapi tudung warna hijau pula tak banyak pilihan. last2 ambek mana ada je. ramai jugak orang duk borong. sebab tengah sale, semua jenis rm29.

misi mencari tudung pun da settle. tengok ada masa lagi g jalan tar pula. dapat jubah raya dari cik abam! tq so much my dear! tahun lepas dapat jubah raya juga. cuma bezanya tahun ni dapat sekali suprise gift nset raya :') terkejut terharu awal2 lagi bagi sebelum misi mencari tudung bermula^^ semoga dimurahkan rezeki selalu ye cik abam..aminn~~
 
then terus gerak balik..singgah solat di masjid sentul dulu & g bazar sekejap..menu berbuka kami hari tu Nasi Ayam..terima kasih mak masak! kebetulan semua adik beradik berkumpul. alhamdulillah...:) selesai magrib cik abam pun beransur pulang sebab esoknya nak gerak ke Penang pula...ok,tamatla sudah misi pencarian baju raya serba sederhana kami...

...............................................




dalam kita bergembira jangan dilupa saudara2 kita disana..sama2 kita doakan...
tak dilupa buat mangsa2 MH17..semoga dipermudahkan segalanya..semoga seluruh keluarga mangsa tabah...


Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H....
Nak menang percutian ke Krabi? Phuket? jom join contest mudah ni!
Tonton Online WORLD CUP secara percuma!
Ragam penyokong2 WORLD CUP dengan team fav masing2
Anda peminat kucing? MESTI da tonton video lucu ni kan
Penjelasan berkaitan "Rokok kretek"
Cara atasi masalah rambut gugur
Wah..hebatnya penyu ni^^

Friday, July 25, 2014

Random entry & CPUV ke-31 2014 U-Mobile Prepaid Free Meal

assalamualaikum....

salam 27 Ramadhan 1435H! ramai da yang mula bercuti dan beransur2 pulang ke kampung^^ apapun semoga perjalanan anda semua berjalan lancar & selamat tiba di destinasi...kami sekeluarga insyaAllah..seperti tahun2 yang lalu pagi raya baru bertolak pulang ke kampung...sebab kampung dekat :) 

sedikit perkongsian untuk elak kesesakan dilebuh raya...boleh follow jadual Cadangan Waktu Perjalanan Hari Raya 2014 yang disediakan PLUS seperti dibawah :


 


dan juga buat seluruh pengguna Lebuhraya Pantai Timur yang ingin pulang ke kampung tercinta samada di Pahang, Terengganu mahupun Kelantan...boleh folow jadual Cadangan Waktu Perjalanan Sempena Perayaan Aidilfitri 2014 seperti dibawah :


Cadangan waktu perjalanan bagi Lebuh Raya Pantai Timur

......................................

okey cerita tentang Nuffnang, kali ni nak sambung update cpuv yang diterima pada 14july yang lepas...uMobile Prepaid Free Meal :)

terima kasih sekali lagi pihak Nuffnang kerana masih sudi memberi peluang blog ini terima cpuv even jarang sangat berupdate sekarang...cuti raya nanti tak tau la^^ apapun terima kasih jugak buat pihak uMobile & semua pengunjung blog NK! 


..................................

and last but not least thank you so much my dear!:')

 #surprisegift#nsetraya#
 
Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H....
Nak menang percutian ke Krabi? Phuket? jom join contest mudah ni!
Tonton Online WORLD CUP secara percuma!
Ragam penyokong2 WORLD CUP dengan team fav masing2
Anda peminat kucing? MESTI da tonton video lucu ni kan
Penjelasan berkaitan "Rokok kretek"
Cara atasi masalah rambut gugur
Wah..hebatnya penyu ni^^