Tuesday, February 21, 2012

20 february 2012....syukur alhamdulillah (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua...







syukur alhamdulillah akak nana selamat melahirkan baby boy malam tadi. betul-betul selepas 10 hari kelahiran baby akak en.kimie. bertambah lah lagi sorang anak buah nana. dua tu pun dah riuh rendah rumah. main bola sepak, berkejar-kejar bagai dalam rumah. bila diorang takda sunyi je rasa.


mesej yang akak nana hantar tadi


" Salam. saya dh slmt b'salin. bb boy. 3.96 kg. pukul 8.45 malam. terima kasih atas doa semua. "


terkejut nana tau nengok berat baby tu. tak silap nana yang si abang and adek dulu dalam 3 kg je. apa-apa pun syukur alhamdulillah semuanya selamat. kalau lahir semalam dah kongsi tarikh lahir dengan nana. takpa. tetap bulan february jugak kan ^-^


akak nana masuk hospital petang tadi. mak nana ceta yang si abang and adek sibuk la nak solat berdoa untuk mama dia. abang 6 tahun adek 2 tahun lebih. si adek tu kalau solat baca doa makan je tau. dah Allahuakbar tu. dia baca doa makan. pastu rukuk and sujud. kalau nana record je mesti dia tergelak nengok video dia:)



Namie Beauty

21 comments:

::CIK LYNN:: said...

waa...sronoknya...congrate to fmly nana...=)

xpa, lama2 dia bleh la tu...hehe

Nadiah Sidek said...

tahniah buat kakak nana. tahniah juga buat nana bertambah seorang lagi anak sedara :)

IntaNBerliaN said...

bestnya.. akak pun teringin nk tambh ank lg..hihii

btw, kakk nan bsalin normal ek... besar baby.. dkt nak 4kg..

apa2 pun tahniah :-)

Jaa said...

tahniah nana..wah, 3.96 kg..mak aih..besar tu...kuat betul kakak nana.... hahah...

nanakimie said...

cik lynn : sonok2x!hehe....tp nana xdapat ngk baby lagi..huhu....dah masuk kolej baru akak nana bersalin^-^

sis nadiah : thanks a lot sis:)

sis intan berlian : aah,akak nana bersalin normal..jahit sampai ke punggung dia kata..huhu...tq sis!

sis jaa : tq! tula,pengorbanan seorang ibu kan sis,syukur alhamdulillah semuanya selamat:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,beratnya bby..tahniah nana dah ada anak buah!

syawalsimpsons said...

tahniah..best tu...dapat org baru..

Zie said...

Tahniah....conok dapat baby baru nih..

noor said...

congrates...bestnyer..

Tihara said...

haha lucu la ank buah nana..seronoknya dapat baby baru..boy lak tu, congrats to her nana..alhamdulillah, syukur selamat :)

aisya said...

boleh la sambut sekali birthday ni nanti ye.. hehe

cIk JanNah said...

wahh tahniah untuk akk nana. chomel betol baby dgn berat 3.96kg. happynye nana dapat ank sedara lagikkk

nanakimie said...

yui : thanks yui:)

mama syawal : hee.....yg xbestnya xdapat sama2 ngk baby..nana dah balek kolej..huhu...

sis zie : conok sangat kan sis:)

ibu aiman : tq sis!

nanakimie said...

sis tihara : hehe...mmg lucu sangat,nk solat wajib g ambek wudhuk..pandai pulak tu dia basuh muka,tgn,kepala,telinga last sekali kaki ^-^

aisya : hee...boleh:)dulu nana celebrate dgn si abang je. tp dia la yg tiup lilin,nana segan dgn tetamu2 yg dtg ^-^

cik jannah : alhamdulillah,thanks cik jannah...mak nana baru send gambar baby td..hee...bulat sesangat:)

fieda said...

tahniah way akak nana dan nana jugak..bertambah sorang lagi anak buah ye..

fieda said...

tahniah way akak nana dan nana jugak..bertambah sorang lagi anak buah ye..

tiefazatie said...

tahniah nana...berat tue..xpe..janji sihat...hee

Bulan Bintang said...

nnt up kan gmbr baby baru.. bulan suke tgk baby yg tembam2 nie.. hehehe

Nisa Greennnpanda said...

wah..brat gak eh baby br tue.. Hannah dlu 3.5kg, hehe.. >_<

comelnye anak buah nana yg 2 thn tue..hihi~..

btw, congrats nana coz dpt anak buah yg br lg.. ^_^

nanakimie said...

sis fieda : tq sis!aah,bertambah hero sorang lagi kat umah nana :)

ifa : betul3x!janji sihat kan...esok akak nana baru boleh keluar wad:)

cik b : hehe...tunggu ye:)

nisa : eh,hannah pn berat jugak tu:)

dia tu hero dlm umah,abes la adek dia nanti, akak nana ceta muka baby sebijik muka yg 2thun tu..hee....thanks nisa!:)

wan nurul hezrina said...

tahniah taw tuk kakak nana