Thursday, July 12, 2012

Tip Sihat Gaya Rasulullah #7

assalamulaikum semua...


antara punca barah perut adalah makanan yang kebersihan dan mutunya tidak terjaga. jadi contohilah cara nabi menjaga perut. disamping mengambil ubat barah, makanlah dua camca madu asli iaitu sebanyak tiga kali sehari. madu mempercepatkan penyembuhan barah perut dan usus. ini kerana ia berkemampuan mengubati sistem pencernaan.

sumber : 365 Tips Sihat Gaya Rasulullah

Namie Beauty

16 comments:

Myra Jay said...

Madu elok jadikan amalan kan ;)

Mira Adzlia said...

byk rupenye khasiat madu ni :)

Ardini Humaira said...

asben dni tetiap hari dia makan madu.. dni lak rajin makan kurma.. madu liat sket huhu..

saharinasaharudin said...

rin mkn jgk madu.tp sesudu je.tu pun kekadan skip mkan.pasni WAJIB makan setiap hari :)) tq for sharing dear :))

nanad said...

thanks for the tips ^_^ kena makan madu selalu lepas ni.

Naili said...

kat bilik kite ade madu! ambil je ar kat meja aku tu.. x mkn2 pun ni haaa ;)

Cik Rongoks said...

suka madu ! ^^

Izan Ishak said...

kak izan makan juga madu... sekali sekala... nak kena amalkan ni.

nanakimie said...

@Myra Jay aah,tp nana makan sekali je ritu,mak buatkan madu n perah lemon sebab nana sakit tekak,

nanakimie said...

@Mira Adzlia aah kan:) cuma nana je xamalkan..huhu....

nanakimie said...

@Ardini Humaira oo,dua2 makanan yg baguskan sis,elok la tu:)

nanakimie said...

@saharinasaharudin most welcome dear^-^

nanakimie said...

@nanad most welcome....bagus2,rerajen tau:)

nanakimie said...

@Naili huhu.....ok dear^-^

nanakimie said...

@Cik Rongoks wah,bagusla cik rongoks ni:)

nanakimie said...

@Izan Ishak okla tu sis,nana jrg sgt..huhu...