Friday, January 17, 2014

Cara mudah buat Pizza Hut #versi homemade,sedap&murah#

assalamualaikum....

nak share dengan kawan2 resepi mudah buat pizza pulak.
yang bestnya bahan2 ikut sukahati kita nak letak apa (esp topping dia tu)

bahan-bahan:
 1 tin sos tradisional prego
1 buku cheese mozarela
1 buku roti
 sosej,bebola,ayam,udang dan lain2 (pilihan)


cara-caranya:
1. tumis sos tradisional prego
2. masukkan bahan2 pilihan tadi dan tunggu sehingga masak
3. potong roti kepada empat bahagian dan susun roti atas pinggan
3.  tuangkan topping di atas roti
4. taburkan lada benggala (taknak letak pun takpa) dan cheese
5. masukkan pizza ke dalam microwave (just nak bagi cheese tu cair)
6. pizza hut homemade siap untuk dimakan!

mudah kan?:)





resepi credit to my kazen

 *if nak masuk pizza dalam oven pun boleh. nak guna roti piza segera pun boleh 5 keping dalam RM7. cheese tu kena sagat dulu or nak lebih mudah beli yang da siap sagat.
memang puas dapat makan dan yang pasti lagi sedap sebab ikut selera kita kan nak buh apa^^

selamat mencuba!

Namie Beauty

10 comments:

sYiRa LoKMaN said...

sedap ni..syira pernah buattt

Dzureen Darwis said...

wah kecur pulak bila tengok

Nur Kamsinah said...

wahhh macam sedap jerr....

Tihara said...

rajinnya dia, akak ske cheese :)

Maszie Fatah said...

betol...hasil air tangan sendiri suami bertambah syg...

Affy Afiqah said...

baca resepi ni teringat terus dekat pizza home-made yang mama asyraf buatkan untuk ika masa raya haji tahun lepas uhukuhuk...sedap!terus rasa nak menuntut ilmu buat pizza dengan bakal mak mertua miahahahaha

nanalee caramelo said...

yummehh~ nak cuba gaklah nanti nana~huhuhuh

Gee Lion said...

nak cubalah.. nampak sedap. hehe..

Ainim Suju said...

senangnya...okay, nanti nak cuba

Falsya said...

Okayh dh dpt resipi simple utk dinner esok..heheh