Saturday, April 19, 2014

Lawak orang pahang

Lawak orang pahang 1

Emak : Haaahh Buntat !!! goner rezak pekse awok.. mok dengor senoh dapat seteret A.. aok ????...

Buntat : Emmm..gitulah emok...

Emak : Koi dh ngabor dari dulu lagi.. belajor te jgn main2.. ni awok asik ngn nyetik burung je..asik ngn nangkak ikan karin je... cer contoh senoh te....

Buntat : Emokk!!! koi sebenor sian je ke Senoh te...sb koi sayang ke dia!!!..
 
Emak : Aiiihhhh... awok pulok sian ke senoh????....


Buntat : Emok !!!! koi tadi dtg awei nk ngambik rezak... kek nyer koi nunggu senoh dulu..suruh dia amik dulu.. Bila senoh amik dulu..abih dikutip belake "A" ke dia... jadi koi yg ngambik hok last ni.. tinggal C Ngn D je lah....mengkalor koi yg ngambik dulu tadi.. koi pun dapat A belake jugek....


Emak : Buntatttttttttttt!!!!! aok ngakei ke koi yarkkk..bertuoh punye anok !!!@@#$$%...


 
Lawak orang pahang 2

Mengkalo kat sekoloh selalu lah jugek belajor perumpamaan.. atau bandingan semacam... kek nyer bab ni buntat memang khatam dah.. ander satu hari te...:-
 
Cikgu : Buntat !! cuba awk berikan maksud Lupa daratan dan juga lupa diri ..

 
Buntat : Ek Elehh cikgu...cer berikan soalan yg mencabor minda sikit..

 
Cikgu : Jawab sahajalah, jgn banyak soal pula...

 
Buntat : Lupe daratan te..ialah ayoh koi..dan lupe diri te adalah mok koi..

 
Cikgu : Kenapa ?..

 
Buntat : Sebak ayoh koi kerje kat Pelantor Minyok.. kdg2 sampei 6 bulan baru balik..jadi dia mcm lupa kat darat lah..asik duk laut je.. Mok koi pulok asei g pasor bukan nok bawok i.c.. jadi dia cam lupe diri r.. kan cikgu jugek kabor dulu..i.c tu adalah diri kite...

 
Cikgu : Buntattt!!!!!!!!!!!


sumber fb
Namie Beauty

5 comments:

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum... saya phm sikit2 apa yang ditulis...

Aisyah Az said...

hehe lawak yg first tak ley nk catch up sangat.. but second tu mmg lawak =p

Nanie said...

Haha... lawak betul! Tapi jenuh nak translate... hehe

QasehnyaRania said...

paham jugak hihi

Tashira Sha said...

paham sikit2 jer . tapi situasi no 2 tu mmng paham sangat. hahaha