Tuesday, May 13, 2014

The Liebster Award from Anne & Sha

assalamualaikum...

sebenarnya tak tau sangat pasal award ni. tapi sebagai penghargaan buat Anne & Sha, saya cuba jawab 22 soalan dibawah ye. btw aci je kan jawab dua2 tag dalam satu entry. sory jugak tak dapat nak sediakan tag untuk kawan2...

 
  11 soalan dari Anne:
1. Tarikh lahir & umur? Hihi..
19 Februari & 25.
2. Asal? Nyatakan alamat tepat.. Nak gi beraya nanti.. Haha.. Skema jawapan : Lahad Datu, Sabah.
......., Pahang :)
3. Suka coklat tak??
Tak. sebab manis. tapi kalau makan sikit2 ok je.
4. Haiwan yang korang nak sangat bela.
Macam takda je Anne. tapi bukan makna tak sayang haiwan tau :'(
5. Tempat yang korang nak sangat pegi & kenapa?? Bagi gambar pliss..
Kalau tanya..rasa semua tempat nak pergi!
6. Lagu yang korang layan sekarang? Senaraikan 3 lagu je..
Adeh. da lama tak layan lagu. acane ni..bolehkan proceed next question..^^
7. Menabung syiling tak? Bagi bukti bergambar pliss.. Nak compare ngan tabung aku.. Muahahaha..


yup! haa,ni buktinya. siap asing syiling baru & lama. yang baru letak dalam kotak krim muka:) tapi sekarang ni campur je senang sikit. 
8. Kelemahan diri korang?
Susah untuk buat keputusan.
9. Aktiviti mencabar yang korang teringin nak buat?
Takda yang teringin lagi setakat ni:)
10. Boleh terima tak penggunaan 'aku' oleh tuan blog ni?? Hehehe..
Boleh aje dear. no problemo!
11. What is your first impression about me?? Cehh soklan last baru speaking.. Haha..
Friendly!ok done jawab semua..tq Anne!

  11 soalan dari Sha:
 
1. Ceritakan tentang diri korang
Anak keempat, kidal & unpredictable!
2. Macam mana korang handle kemarahan?
Tido.
3. Apa perkara paling comel pernah anda lakukan :P
 Nangis masa baby...boleh gitu sha?:p
4. Apa perkara yang membuatkan anda sedih?
 Bila baca cerita sedih & tengok orang menangis.
5. Pernah shopping on9 dan apa pendapat korang tentang Shopping on9?
 Pernah. Best sangat! yang penting kena hati2.
6. Selalu skodeng blog siapa? yang kalau sehari tak tengok, rasa tak tenteram ja..jangan cakap blog sha pula haha
Skodeng? takda kot sha. lebih kepada membalas jejak. selalu balas jejak di cbox dulu. bila free baru balas jejak dikomen.
7. Siapa blogger yang korang teringin nak jumpa? kenapa?
Semua yang rajin atau pernah singgah sini. sebab boleh eratkan lagi ukhwah sesama kita:)
8. Apa aktiviti lapang selain blogging?
Online.
9. Kalau korang jadi designer blog, apa part yang pertama korang nak ubah dalam blog sha :D
Header! eceh...tapi tu kalau je kan sha...tak kreatif macam sha:'(
10. Bila waktu aktif korang BlogWalking?
Malam. tapi tak tentu jugak...tengok keadaan.
11. Apa perkara yang membuatkan otak anda JEM? macam sha kalau lapar, otak xdpt berfkir..haha..
Gif me 5 dear! memang tak boleh nak buat apa kalau lapar. rasa nak marah orang pun ada:) ok sha! done jawab semuanya. tq tau!

Namie Beauty

4 comments:

Aqilah Azmi said...

eiii qila pun suka menabung tapi satu family punya tabung.
cukup bulan makan pizza hohohh

Anne Nurain said...

thanks jawab soklan2 mengarut dr anne.. haha..
comelnya tabung, kaler pink giteww.. hihi.. tabung anne tak muat syiling 50 sen lama, so terpaksa letak asing2.. hehe..

Detective Fiqa said...

haaa dua dua tag haha lagi dahsyatt hehehe

cahaya mata said...

hehe..comey je.. =)