Monday, May 19, 2014

The Liebster Award from Syira & Ieka

 assalamualaikum...

baru berkesempatan jawab tag seterusnya dari Syira & Ieka...maaf ye lambat^^

 

11 soalan dari Syira
Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
Seorang yang simple, tak banyak cakap, kidal, anak keempat.
Apakah tujuan anda berblog?
Untuk tambah kenalan, berkongsi cerita & tambah pengetahuan.
Apakah impian hidup anda?
Nak ada kerja tetap,nak kawen + hidup bahagia dengan family selamanya!
Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
Blogger eyriqazz dan fatin liyana.
Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
Cantik & kemas.
Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.
I'm a partime 2B : Babysitter & Blogger :)
Apakah yang ditulis dalam blog anda?
Cerita pasal life sendiri,contest/giveaway, info2, tips, online shopping,dll.
Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
Suprise celebration from my lovely family & mr.k =) ada macam2 menu yang best! wajib ada satay ayam goreng & kek. hadiah? apa2 pun saya terima=)
Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
Percaya dengan qada' dan qadarNya. selagi kita usaha dan berdoa insyaAllah...pasti berjaya!
Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
Syira,nana tak berapa faham soalan ni....apapun sentiasa doakan yang terbaik untuk kesejahteraan insan2 yang kita sayangi samada yang masih hidup ataupun yang telah pergi meninggalkan kita...
Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi? 
Dapat straight A's dalam upsr dan pmr. Dapat lesen kereta. Dapat naik atas pentas terima ijazah. (btw semua ni hanya saya anggap sebagai kenangan terindah...masih jauh lagi perjalanan..masih banyak lagi cabaran dan dugaan yang mendatang. doakan saya ye!)


 11 soalan dari Ieka

Dalam banyak bulan dalam kalendar, anda suka bulan apa? kenapa?

Bulan Februari. sebab bulan kelahiranku. syukur! terima kasih mak & abah melahirkan dan membesarkan kakak<3
Anda ada perangai pelik tak?
Ada kot^^
Adakah anda seorang hyperactive? Kalau ada kita geng..!
Oh tidak! tak geng la macam ni ye.....:')
Macam mana nak bagitahu parents kalau anda punya result kurang memuaskan?
Selalu akan cakap "dapat sikitje"....reason "soalan susah"^^
Kalau takde handphone dalam dunia ini apa akan jadi?
Jawabnya berderet2 orang beratur tunggu turn nak guna public phone:)
Macam mana anda boleh suka Kpop?
Eh,tak suka pun^^
Siapa artis Kpop pertama yang berjaya menawan hati anda?
Takda. tak kenal maka tak cinta. gitu;p
Kalau anda dapat tawaran dari pihak Korea Broadcast System [KBS] untuk menyertai "We Got Married" adakah anda akan menerima?
Tidak.
Adakah anda peminat RM sertakan episode mana yang paling best?
Da lama tak tengok. tak ingat. tapi memang best! last tengok time practical masa boring2 duk dalam opis terus layan RM sorang2:)
Kalau anda jadi makeup artis Korea siapa anda yang nak makeup?
Ntah.
Kalau anda bukan Kpoppers anda dikategorikan dalam pop mana?
Pop etnik melayu terakhir;p

ok done,tq Syira & Ieka!
Namie Beauty

9 comments:

sYiRa LoKMaN said...

terima kasihhh ^_^

Izzati Amira said...

kak nana.. kelakar la soalan dari blogger yg kedua tu.. semua dok cite pasai kpop.. serius kelakar.

btw, zati ingatkan kak nana dah kawen... hehee.. semoga cepat kawen ye.. (:

Nini Hanini said...

setuju dengan kak zati,hahaha. banyak pasal kpop,kihkih XD

cahaya mata said...

hahaha..budak ni.. =P

Ieka Farhana said...

haha thanks jawab :D

Ismi Ana said...

Haha..byk soalan k-pop pulak. Kelakar. ><

Ibnu Ramli said...

pop etnik melayu? haha hebat2

Detective Fiqa said...

kita geng anak keempat hehehe

Nurul Farahizzati Zakaria said...

hehe. soalan kpop... rindu la nk jd baby sitter balik... huhu...