Tuesday, July 10, 2012

07072012 @ Alamanda, Steamboat Antarabangsa & Floria 2012

assalamualaikum semua...

sabtu lepas nana and en.kimie jalan-jalan ke 3 destinasi. dalam 9.35am dia  gtaw da sampai nak ambek nana. before gerak ke alamanda nana ajak en.kimie hantar member nana dulu kat ktm serdang. then terus breakfast. sampai alamanda just pusing-pusing je. nengok sale.

asalnya en.kimie nak nengok spiderman tapi takda rezeki sebab yang ada tinggal waktu petang.da penat beratur dia beli jugak tiket mael lambung. masa dok beli tiket tu jumpa cousin@teman baek dia masa kekecik dulu. terusla ajak minum-minum kat foodcourt.



dalam pukul 4 gerak ke bangi. 1st time nak p steamboat antarabangsa. dapat jugak cari dengan bantuan gps. direction belakang pkns bangi and area RHB bank. restauran dia kecik je. sebelah wong solo. da tau kedainya kat mana terus p masjid Al-Hasanah solat asar dulu.



kitorang antara customer terawal makan kat situ. masuk je akak tu tanya nak tomyam ke sup. da pilih meja terus rasa excited nak makan. awal-awal en.kimie da pesan jangan bazir. siap ada notis tau kalo xabes kena bayar RM10. pada nana besa je tomyam and sos dia. tapi sebab suka hati kita nak makan banyak mana tu rasa sodapje.



awal2 je nih ambek dengan cermat tak nak bazir. lepas tu bapa kali bangun ntah p ambek lagi^-^


tempat untuk grill. nana takda bakar pun. en.kimie je dok bakar seafood segala.


sampai kembang kena tinggal. memasing dok sibuk pilih apa lagi nak ambek^^

segan jugak nak snap-snap dalam tu. ni pun buat muka tak malu tangkap. orang laen dok sibuk makan. bukan nana yang snap. suh en.kimie snap. last-last dia cakap dah dah makan pulak. takmo da dia bagi kerjasama:)

bersambung....

Namie Beauty

15 comments:

Saya Disini said...

sedpnye

AnneRaini said...

dah lama tak makan steamboat. okay ke kedai ni?

♥ Cik Zack ♥ said...

Huhu beshnyeee. Makan steamboat my fav tuh =)))

haz said...

wahh.. best best ^^

PinkUmmi said...

akak tak penah mkn steamboat..sekian =_='

Ardini Humaira said...

weee sonotnye makan steamboat... asben dni pomis b4 pose nk p kedai steamboat pemes kat miri... tak sabo dah ni :D

nanakimie said...

@Saya Disini hee...sekali sekala je dpt makan ni:)

nanakimie said...

@AnneRaini bg nana biasa je,nana prefer flaming lagi^-^

nanakimie said...

@♥ Cik Zack ♥ oo,yeke,yongtofu pun best jugak kan:)

nanakimie said...

@haz hee...syok bila dpt makan macam2:)

nanakimie said...

@PinkUmmi xpe sis,nanti aina n auni da besar bawak la diorang,mesti diorang suka bangat dpt makan,ada aiskrim segala..hee:)

nanakimie said...

@Ardini Humaira hee,,sabo sabo sis^-^ kalo da pemes mesti bestkan steamboat kt kedai tu:)

IntaNBerliaN said...

wah sedapnya steamboat... dh lama xmakan..

tiefazatie said...

best tue jln2.mkn2..hee

Mama Darwiish said...

saya fanatik steamboat :)
aduh nak steamboat lah pulak