Thursday, August 2, 2012

Masakan wajib di bulan puasa

assalamualaikum semua..

masa 1st day puasa menu berbuka kami laksa penang. laksa antara masakan wajib mak nana selain nasi ayam and bubur lambuk. pagi tu da alang-alang my sis beli barang untuk buat laksa nana suh beli sekali roti and aiskrim. nak jugak tu try buat aiskrim goreng and puding roti. nana ikut resepi di blog sis fieda. bila da berbuka tak ingat da nak snap gambar makanan2 tu semua


gambar ehsan google

and ahad baru ni mak nana buat nasi ayam. puas dapat makan menu kegemaran kami adek beradek. tinggal bubur lambuk je lagi. masakan lain macam biasa la lauk-lauk. kadang penuh meja dengan lauk and kuih muih dari jiran-jiran. kalau p bazar selalu abang nana beli murtabak and ayam madu je. takda ayam tak makan la dia. air pulak air soya and rut bir. 



Namie Beauty

28 comments:

Zie said...

sedpnya laksa.... emmm pntng lg nih... huhu

deno said...

best3! :)

jaakechik said...

jaa pun pebret gile ngn nasi ayam and laksa penang. btw, tq sudi join GA jaa yer, even x menang jgn majuk2 ok...

emy|farid said...

nanaaa, mana gmbr aiskrim goreng? hehe

♥ Cik Zack ♥ said...

alaaa org dhlaa suke makan laksa ! huhu nana sjeee je kan. nseb bek bru lps shur xdek la trliur sgt :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tuu..

BeRRy MuMMie said...

terliur lak pagi2 ni...hehe

Myra Jay said...

Nasib baik akak baru makan laksa semalam, kalau tak, arini mesti rasa teringin bila baca entry Nana ni ;D

Saya Disini said...

sedpnye

Mira Adzlia said...

huhu...air soya mmg jd plhan sy jugak sjak 2-3 ari nih..hehe

AnneRaini said...

dah lama tak makan laksa...tak terasa nak makan laksa lagilah puasa kali ni.

Cendol said...

adoshhhh!!!!sedapnye!terlapo plak di tengahari ni.

nanakimie said...

@Zie hee..sabar ye sis...t abes pantang baru boleh makan:)

nanakimie said...

@deno hee,masakan mak masakan yg terbaik kan:)

nanakimie said...

@jaakechik oo,yeke sis,hee...sama la kita ye:)

most welcome sis!haish,xda majuk2 pun sis:)

MAY said...

ari tu dah try buat ais krim goreng..tp tak up entry pun..huhu..

nanakimie said...

@emy|farid tula lupa nk snap,smua dok serbu mkn je..xigt nk snap2:)

nanakimie said...

@♥ Cik Zack ♥ hehe...xda niat pun cik zack ye:)

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI sedap sedap sedap:)

nanakimie said...

@BeRRy MuMMie hehe...lambat lagi nak tunggu buka ni sis:)

nanakimie said...

@Myra Jay xbulan puasa pun nengok org update sal mkn,kita pun jadi teringin kan sis:)

nanakimie said...

@Saya Disini sedap2:)

nanakimie said...

@Mira Adzlia oo,sama la ye,hee...air soya ni makcik nana yg buatkan,hari2 dia jual lauk utk buka puasa^-^

nanakimie said...

@AnneRaini feveret nana ni sis,laksa lemak pun nana suka:)

nanakimie said...

@Cendol haish,tahan-tahan:) buka nanti baru bole makan...heee...

nanakimie said...

@MAY hee,nt update la sis:)

wan nurul hezrina said...

suka laksa..dr mana2 negeripun sedap=)air soyapun suka gak beli time2 puasanie

PinkUmmi said...

sedapnye nasi ayam..nyum nyum nyum