Tuesday, August 7, 2012

Menu berbuka 17 Ramadhan Bubur Lambuk

assalamualaikum semua...

kalau dekat entry sebelum ni nana ada ceta masakan wajib mak nana di bulan puasa. laksa penang, nasi ayam and bubur lambuk. alhamdulillah...tahun ni dapat juga kami adek beradek berbuka dengan masakan mak yang dah tentu sedap and terbaik ni. terima kasih mak!

1 ramadhan - laksa penang
9 ramadhan - nasi ayam
17 ramadhan - bubur lambuk


kali neh memang nana da prepare siap2 kamera. kalau tak asyek lupa je nak snap. bila nengok nana dok snap2 mak siap suruh nana snap bahan2 dia sekali. haa, kalau nak resepi next entry nana share ye. 


bubur lambuk yang dah siap dimasak dan dipek. dalam bekas biru tu abah nana nak bawak balek kampung. bekas2 tipuware tu pulak untuk jiran-jiran. kebetulan ada banyak bekas tu selalu bagi dalam mangkuk je. mak cakap da macam nak meniaga pulak. apapun terima kasih mak! semua kata sedap!

Namie Beauty

10 comments:

suraya asyikin said...

t lau ku p umah ko lg..ko suh mak ko buat laksa penang k..^^

Ardini Humaira said...

uwaaaa lama tak pekena bubur lambuk.. sini tade jual. sadisss :'(

AnneRaini said...

nampak mcm sedap...akak suka bubur lambuk tp tak reti buat..hehe

Wanieys said...

bubur lambuk tu nampak sedap hihi

IntaNBerliaN said...

kali ni akak lum mkn lg bubur lambuk.. :-)

nanakimie said...

@suraya asyikin heee....boleh aje kalo keadaan mengizinkan:)

nanakimie said...

@Ardini Humaira ololo..cian sis...huhu...xpe,bubur mcd pun sedap jugak sis^-^

nanakimie said...

@AnneRaini hee,nana pun xreti..tlg mak cket2je:)

nanakimie said...

@Wanieys nana suka^-^bubur lambuk mak jugak yg sedap:)

nanakimie said...

@IntaNBerliaN xpe,byk ari lg be4 sis pantang:) leh la makan nanti