Wednesday, August 21, 2013

Cerita Raya 2013 (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua....

macam tahun-tahun sebelum neh pagi raya pertama, kami beraya di kampung mak dulu. petang raya baru gerak ke kampung ayah. sebelum pulang ke kampung. sesi bermaaf-maafan dan bergambar di rumah. 




tak banyak umah pun beraya. cuma perjalanan yang agak jauh. otw balek kampung singgah di tanah putih umah kak hani@ex-housemate nana masa practical dulu.

makan ketupat rendang & lontong. dalam hujan lebat tu singgah jugak pasir panjang umah pakcik nana. menu laksa johor & nasi impit kuah kacang. lepas maghrib terus ke rompin umah kawan akak nana. makan mi goreng ketupat & rendang lagi.

malam jugakla kami sampai kampung ayah@nenasi. pagi esoknya kami beraya di muadzam umah kawan akak nana. pergi 3 buah kereta sebabnya dua-dua my sis akan beraya di kampung mertua pula di Johor. bila dah berpecah kami teruskan perjalanan ke keratong beraya di rumah anak angkat mak.

petang raya kedua sempat jugak kami ziarah kubur arwah aki. raya ketiga baru berkunjung ke rumah tok-tok sedara di kampung. raya keempat pulak last day kami dikampung. esoknya mak dan ayah nana dah start keja. bila dah balik umah ni sedara mara dan jiran-jiran pulak datang beraya.

itulah kesah raya pertama hingga keempat kami^-^



dah siap dipotret gambar raya kami sekeluarga. terima kasih pakngah & makngah hadiahkan gambar neh^-^

Namie Beauty

20 comments:

bb_nona said...

wah3! same je semua , tema oren yo..hehehe...nice,ade brpe bju rye tahun ni sis??

hm, slmt hr rye,maaf zahir batin,

hhehe#

Myra Jay said...

Nampak ceria sedondon kaler sama :D

AnneRaini said...

hari ry ni yg seronok bile dpt beraya umah saudara. walaupun jauh n penat tp tetap ceriakan..hehe

Lieya Von Jay said...

wow.. serba oren yer... ^_^ kalo family saya susah nak wt cm ni sbb semua nak kaler masing2 ja. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik warna oren..

eh sama tinggi je..hihihi

Sally Yatiey said...

Selamat Hari Raya ;) hee

::CIK LYNN:: said...

selamat hari raya nana :)

cantik la nana pakai warna oren...sesuai sebab kulit nana putih..hehe

Mimi Azirah said...

Selamat hari raya nana..Tema orange ye

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cantik gambar raya....kaler baju raya pon menarik!

Zie Madini said...

Wah..tema oren tahun ni ye. Lawa!

nanakimie said...

@bb_nona hehe....dua pasang je dear....campur jubah ada ler 3 pasang tahun ni:)

nanakimie said...

@Myra Jay memang setiap tahun raya pertama kami sedondon sis:) beli satu kedai je baju2 tu semua...senang,heeee

nanakimie said...

@AnneRaini aah,betul2x! bila da sampai umah malam tido xhengat dunia:)

nanakimie said...

@Lieya Von Jay xpe..janji dihari raya kita semua happy:)

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI tula,hakikatnya nana jugak yang rendah antara diorang:)

nanakimie said...

@Sally Yatiey selamat hari raya juge:)

nanakimie said...

@::CIK LYNN:: adoi la lyn....putih bedak je tu,huhu....

nanakimie said...

@Mimi Azirah selamat hari raya jugak sis,aah tema oren tahun ni:)

nanakimie said...

@♥♥azatiesayang ♥♥ tq sis atie:)

nanakimie said...

@Zie Madini tema sis pun lawa juge:)