Wednesday, August 28, 2013

Tips Sihat Gaya Rasulullah #14 Kelebihan Daging Kambing

assalamualaikum semua...

gambar sekadar hiasan. credit here

kelebihan daging kambing digambarkan dalam beberapa rekod yang menyebut mengenai kegemaran nabi memakan daging kambing. mengikut rekod Muslim, bahagian yang nabi gemari adalah lengan atau kaki depan kambing. Qadhi Iyadh berkata, "kegemaran nabi adalah bahagian lengan daging kambing kerana aromanya yang tersendiri, rasanya yang manis dan bahagian itu jauh dari tempat berbahaya."

sumber: 365 Tip Sihat Gaya Rasulullah

Namie Beauty

11 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Bahagian lengan daging ya..urmm, Daging kambing ni..kalau panggang, lana suka..kalau msk gulai kari..kurang.

Lieya Von Jay said...

wah tak sangka yer kambing ni makanan kegemaran nabi. akak makan kambing kalo yang tak berbau ja. kalo yang berbau memang xleh telan lgsg ^_^

Tihara said...

kambing yg berbau sebab terlebih umur kalau di mekah, kambing dia muda2 dan tak berbau lansung..sedap :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Kaki buat sup sedap tu...kegemaran hubby saya ni..

Yumida Huda said...

yumida x mkn kambing
tp hb ske sangat..peberet dia nih

CXopportunities said...

nice entry dear :) kambing mmg byk kelebihannya. :) susu kambing juga baik untuk bayi kerna dikatakan % sgt tinggi persamaannya dgn susu ibu :)

#cx dtg sini sebab link blog awk naik dkt pageviews referrals link ke blog cx. tqvm dear! :)

dEdEQ dE wIshEs said...

ACANE RASE EH ? XPENAH AG MKN . HEHE

Sidratul Muntaha said...

kambing golek
mmg kami suke..
yum yum yum..

are_lin@yu said...

tq share dear ayu bru tau ;-)

Khairunnisa' said...

Daging kambing adalah kegemaran saya, especially tempat yang banyak isi :3

Nisa'

LYAfrina said...

lya xleh sgt mkn daging kambing,,.naik darah.. tp klo lamb chop ok je..