Wednesday, August 28, 2013

Menghadiri Majlis Kesyukuran di Kelantan (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua...

walaupun dah 3 bulan berlalu tetap jugak nak update.

 terima kaseh kak halwa dan keluarga disana atas jemputan ^-^


tarikh jemputan : ahad 26 may 2013 @ 12.30pm
 lokasi : en.kimie home sweet home

 
 seronok kamu ye dapat turun naek tangga


alkisahnya masa cuti sekolah yang lepas kami ( nana & family akak)  menginap semalaman dekat resort area pantai cahaya bulan. malam tu sempat jugak keluar cari hadiah pengantin dekat kota bharu. balik resort makan-makan bungkus hadiah terus tido.

esoknya kami check out dalam pukul 10pagi. memandangkan jamuan makan start pukul 1230tengahari. akak nana ajak ke Pengkalan Kubur dulu. lagipun da xrisau nak cari rumah en.kimie. even pernah datang tahun lepas dengan kengkawan tapi tetap jugak ingat2 lupa. nasebla en.kimie da bagitau awal-awal direction. 

otw tu nampak patung buddha besar yang tengah duduk bersila. banyak jugak wat wat kat sana. sampai je Pengkalan Kubor. nengok harga barang mahal-mahal. xjadi nak shopping. maybe sebab cuti sekolah. diorang pun apa lagi upkan harga. so ambek keputusan terus gerak slow-slow ke rumah en.kimie. 

elok keluar simpang en.kimie call suruh datang uma. masa kami sampai tetamu tengah makan. salam-salam dengan pengantin dan keluarga disana then kami terus dijemput makan.



masa neh pengantin belum bersiap-siap lagi. xdapat nak duk lelama and nengok akak pakai baju pengantin. nak kena berangkat pulang awal. sebab even budak sekolah cuti isnin esoknya da start keja.



hantaran-hantaran dari pihak pengantin perempuan. sesiap bergambar di bilik pengantin..kami mintak diri dulu untuk berangkat pulang.


perjalanan yang memakan masa lebih kurang 8 jam....malam jugakla kami sampai umah. gambar kat atas tu abangah aufi yang snap. sibuk nak tangkap gambar gua musang:)

Namie Beauty

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

tahun ni even ekonomi meleset tpi ramai jugak yg buat openhouse and kenduri doa selamat
alhamdulillah

Mimi Azirah said...

done digi

Lieya Von Jay said...

dah lama tak pegi kelantan ^_^ ingat tahun ni nak pergi la jumpa bff kat sna

AnneRaini said...

dah lama xke kelantan. xlarat nak dok dlm kete lelama..hehe

Sayangku Zie said...

emm comey lah depa leh main tangga...

Farah Waheda Wahid said...

so far belum pernah drive ke kelantan lagi, once a while nak cuba juga...

Che Rosliza Che Mat said...

lama tak tgk bukit gua musang..

nanakimie said...

@Sidratul Muntaha tula kan sis,sabtu ni umah nana pulak buat tahlil n doa selamat sikit,sambil tu buat terus jamuan raya...alhamdulillah...rezeki untuk dikongsi bersama:)

nanakimie said...

@Mimi Azirah tq sis:)

nanakimie said...

@Lieya Von Jay hee..nana baru ujung tahun lepas jalan2 kelantan dengan bff:) sempat lagi tu tengah study week p jenjalan^-^

nanakimie said...

@AnneRaini betul ler sis,baru terasa jauhnya kalau naik kereta....naik train xda rasa sangat sebab boleh baring2 atas katil selesa,heee...

nanakimie said...

@Sayangku Zie anak buah nana ni pantang nampak tangga^-^ dok risau dia jatuh je,naseb jugak la xduk lelama situ,penat nak control dia,heee

nanakimie said...

@Farah Waheda Wahid wah,chaiyok sis! nanti boleh gilir2 drive dengan hubby sis:)

nanakimie said...

@Che Rosliza Che Mat heee...:)