Monday, September 23, 2013

Percubaan pertama Aisy! berjaya!

assalamualaikum semua...

lama dah tak ceta pasal anak buah yang ketiga ni. Nuril Aisy Ar-Rayyan:)

now da setahun 7 bulan. 

ketiga-tiga anak buah semuanya rapat dengan atok nenek. sampai kekadang kalau atok nenek balik kampung diorang ikut sama. 

dan khamis lepas percubaan pertama Aisy ikut atok nenek balik kampung tanpa mama dan papa. alhamdulillah...berjaya! risau jugak kot dia menangis ke apa

kami gerak dalam jam 6.30 petang. sampai kampung 9 malam. hanya kami berlima. mak abah nana Aufi dan Aisy. mama and papa kerja, abang Azim pulak sekolah. so tak dapatla join balik kampung.


mujurla si kecik ni tido je dalam keta. kalau tak sekejap dia ke depan. sekejap ke belakang. sangat handal duduk dalam kereta^-^ lagi pun elok jugak kalau dia tido tak ganggu atok nak drive:)



bila dah balik kampung elok je dia main. nampak lembu kambing sibuk duk bunyi sekali. tapi part jalan-jalan atas pasir. berhati-hati sungguh. tak boleh sikit pun pasir masuk selipar dia.

Namie Beauty

21 comments:

Aya Zuki said...

suka tengok telatah budak2..comel sangat..tersenyum dan gelak sorang2 tgk gelagat mereka.. kadang2 sembang macam2 yg x masuk akal.ada dinosor la belakang rumah..layan jela..hihi

Sally Samsaiman said...

COMEL JE! dapat yg jenis tak menangis takpe..aman hidup wooo~

Cik Itah@RRP said...

comelnya dia..

Farah Waheda Wahid said...

alalalala comelnya dia...

Khai♥Rin : anies said...

eeee rs nk geget2 je ;-)

Masya said...

tak biasa jumpe pasir.. geli lah tu pasir kat kaki

Mimi Azirah said...

alolo tomeinye aisy...geram jer tgk

YUS said...

Hahahaa.. comelnya takot pasir! Tak nangis pulak dia teringat kat papa n mama dia ya! bagus ni.. independent!

K'yus datang bw petang2 ni.. >.<

nanakimie said...

@Aya Zuki hehe...tula kan aya:) even diorang cakap pelat pun sonok dengar diorang bercerita^-^

nanakimie said...

@Sally Samsaiman hehe....tula..alhamdulillah..aisy budak yang senang dijaga:)

nanakimie said...

@Cik Itah@RRP aisy jawab.."tq aunty!:)

nanakimie said...

@Farah Waheda Wahid aisy : tQ aunty farah:)

nanakimie said...

@Khai♥Rin : anies hehe..aunty anies nak gigit aisy,nanti aisy nanges kang camna :)

nanakimie said...

@Masya tula...memang cepat je dia tanggal selipar dia kalau ada pasir:)

nanakimie said...

@Mimi Azirah aina & auni pun comel juga:)

nanakimie said...

@YUS hihi...mak ayah nana berani bawak sebab dia xbf da...malam nak tido buat susu je,aisy pun nak jadi abang da awal tahun depan,maybe tu jugak sebab dia da pandai bawak diri kot:)

abang yang baik neh kan kak,heee...

chicken_floss said...

cop da lelaki kan? apa makna aisy ye?lately ramai btol yg bg nama aisy ni..:) he's so cute.:)

Yumida Huda said...

cantik la nama dia
panjang
badan pun montel..baby comel
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

nanakimie said...

@chicken_floss aah kak,tiga2 hero anak buah nana,coming soon xtau lagi boy or girl...heee

ikut kata akak,aisy maksudnya kemewahan :)

nanakimie said...

@Yumida Huda hehe...tq aunty yumida:)

Teena Tna said...

Comel sangat. Suka tengok keletah budak2. Soo innocent and berterus-terang.