Thursday, November 21, 2013

Tutorial unfollow blog

assalamualaikum semua....

firstly nak ucap terima kasih pada kawan2
yang baik hati tinggalkan komen 
dan link2 tutorial unfollow blog kat entry ni

jumpa da alternatif tutorial selain klik manage reading list
caranya kena g dulu blog yang nak diunfollow tu
klik sini untuk tengok tutorial



tapi..........yang stressnya!
bila da g blog tu takda pulak button follower
try blog lagi satu pun sama
omputeh & indon mana ntah sesat!

memang pelik macam mana blog2 tu boleh wujud kat dashboard
padahal tak pernah follow pun
kawan2 ni ke yang dinamakan spam???
 risau jugak kalau blog ni buat hal ke apa....
Namie Beauty

17 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

dh tu tkleh unfollow la maknanya kan??

cahaya said...

hai..
cahayacintav tak pernah buat tapi kalau jejak blogger insyallah rajin sikit

are_lin@yu said...

hehe unfolo ni xpnh try pn lg

nur hannis mohamad said...

akak pun x pnh lagi buat unffolow ni... hurmmm

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI tak boleh..tapi kalau yui klik manage reading list then keluar list2 blog yg yui folow..boleh..nana punya problem ni dia tak keluar list2 tu,so tak boleh nak unfolow blog pelik tu

nanakimie said...

@cahaya hai cahaya:)

hu...nana bukan saja2 nak unfolow dear...ada sebab yang perlu nana unfolow mereka.bahasa2 yang nana pun tak paham plus gambar2 tak sepatutnya

nanakimie said...

@are_lin@yu kalau tak da masalah ni,nana pun macam ayu,huhu....tapi mmg sangat2 perlu unfolow mereka

nanakimie said...

@nur hannis mohamad heee..it's ok kak:)

Aefa Aerisya said...

dear ada cara mudah tanpa perlu g blog org tu.. unfollow dr reading list je :)

Aefa Aerisya said...

semua blog tak keluar ye? kat bwh dashboard tu ade ape je?

nanakimie said...

kat dashboard ada...bila tekan yg simbol gear tu,dia tak kua..ke ada cara lain maksud aefa?huhu..sila2 bantu:)

Aefa Aerisya said...

oke try ni.. blog i follow

nanakimie said...

tak boleh jugak aefa...still tak keluar...tak taula napa...

Aefa Aerisya said...

aik.. pelik jugak.. try tanya kat admin blogger ni. mungkin ada problem lain.

nanakimie said...

tula....geram banyak kali cuba tak boleh..nak tanya kat bahagian mana aefa?yang send feedback tu ke?

Affy Afiqah said...

mungkin bukan spam nana,
macam ika, kat reading list ika, ada je blog yang bahasa china laa, thailand laa, blog sepenuhnya iklan yang macam merepek2 laa, padahal ika pun tak pernah juga follow,
tapi ika unfollow click kat gear "manage reading list" tu je..klu nana dh try tp still tak boleh juga ika pun tak pasti nape..

nanakimie said...

oo,yeke ika..tapi tula tak tau napa list2 tu tak keluar,