Sunday, March 16, 2014

CPUV ke-7 2014 & sedikit perkongsian tips dapatkan CPUV

assalamualaikum...

hari ni pagi & petang hujan. alhamdulillah...asenya tempat kawan2 pun hujan jugak kan?
sama2 kita doakan semoga masalah jerebu & catuan air di kawasan2 yang terlibat beransur pulih.

tak dilupa semoga ada berita baik buat pesawat MH370. dengan penuh harapan semoga semua penumpang ditemui dengan selamat...Amin Ya Rabb!

..............................................

seperti biasa kalau bukak akaun Nuffnang. mesti akan tengok bahagian earning. just nak tau CPUV yang diterima da metered ke belum. alhamdulillah...semua masih on going & ada satu CPUV baru. dari KFC-Zinger Reloaded

 

tengok tv3 tadi baru perasan iklan KFC-Zinger Reloaded ni da keluar dekat tv pun. KFC-Zinger Reloaded Combo seperti gambar diatas hanya RM9.95! ada Zinger Reloaded burger, 4 keping Potato Sides & soft drink. kawan2 ada yang dah cuba?


terima kasih pihak advertiser KFC-Zinger Reloaded! Nuffnang & semua pengunjung blog!

...................................................

untuk pertanyaan adik liyliz, sis share tips disini je ye... macam mana nak dapatkan CPUV? okey..sejujurnya blog ni pun masih baru lagi dengan CPUV. 1st time dapat masa 22 September 2013 iklan dari British Council. sebelum tu memang ada baca tips untuk dapat CPUV dari rakan2 blogger.

secara ringkasnya apa yang penting sekali adalah usaha. jangan pernah putus asa tau:) letakje ketiga2 iklan dalam blog. then rajin2 update survey dekat akaun Nuffnang. memang awal2 dulu seminggu sekali saya update survey. blog pun kalau boleh paling kurang update satu hari satu entry. lebih banyak lagi bagus! seterusnya rajin2 bertanya dekat pihak Nuffnang@hantar tiket. tanya je apa2 soalan. tanya dalam BM pun takpa. 

semoga sedikit perkongsian tips ini membantu adik liyliz & kawan2..if ada yang masih tidak jelas boleh inform saya ye. nak tanya macam mana nak hantar tiket ke/apa2 je...insyaAllah saya akan cuba bantu:)

Namie Beauty

11 comments:

Nurullai Abdullah said...

Hai nana... hmm akak tak prh merasa cpuv ni... nak jg tp akhir2 ni tiada masa nak update blog. Ni pun just bw je blog kengkawan...

Akeyla Azmi said...

heeeee akan qila ikut tips niii <33

Liyliz said...

Tq akak utk tips cpuv. Akak update survey tu pulak mcm mn dan lps tu bt pe?

Norhasniza Khalid said...

wow!! banyaknya dear... mama ada 4 je ongoing... hihi

ain syafieqa said...

thanks atas perkongsian..cpuv tak nak pun jenguk blog ain lagi..hehe

nana kimie said...

@Nurullai Abdullah hai akak....insyaAllah...ada tu nanti rezeki akak....:)

nana kimie said...

@Akeyla Azmi ecece...^^...tips yg xseberapa ni dear...huuuu

nana kimie said...

@Liyliz most welcome dear~ sis ada pm kamu kat fb...heeee....t tgk eh bahagian other folder:)

nana kimie said...

@Norhasniza Khalid alhamdulillah..tahniah utk mama jugak!hihi

nana kimie said...

@ain syafieqa haa cuba tips ni tau dear,hopefully ianya membantu.....^^

lynn kamarul said...

hbat entri ni.. membantu jugak ni. tq ye nana