Tuesday, April 1, 2014

Review Ephyra : Selepas bersalin & semasa berpantang

assalamualaikum...

sambung review Ephyra lagi! kali ni review khas untuk mereka yang ingin amalkan Ephyra selepas bersalin & semasa berpantang.

............................................



3 kotak trial pack = 1 kotak premium pack Ephyra:)

tQ Oceanlife2u & Eyriqazz.com! 

untuk pack Ephyra seperti diatas saya share dengan my sis. bagi my sis cuba & sama2 rasa keberkesanan Ephyra. btw my sis bersalin 13 january 2014 & start minum Ephyra 19 january 2014 (ahad)

 
baby Arish...day 2! 14 january 2014

okeh! jom baca kat bawah neh perubahan2 ketara seawal 15 hari percubaan Ephyra oleh my sis dalam tempoh berpantang:-

LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH
 ya! luka bersalin my sis cepat sembuh. selaen tu apa yang my sis perasan, masa memula minum Ephyra darah nifas my sis banyak keluar. pelik jugak katanya sebab sampai bocor kena cadar even masa mula minum Ephyra tu da lebih kurang seminggu my sis bersalin. ok.jangan risau..buat pengetahuan kawan2, Ephyra sememangnya membantu melancarkan perjalanan darah. so sangat2 bagus untuk bantu cuci darah2 kotor yang ada dalam badan.

AIR SUSU BANYAK 
yang ni memang da tak boleh dinafikan! penangan Ephyra, air susu my sis banyak! sentiasaaaa ada even my sis kurang makan. sebab apa kurang makan? boleh baca pada points seterusnya ye...memang seronok & puas baby Arish nyusu! sebab air susu mamanya banyak kan. pastu bila da kenyang..tido! tapi yang paling best my sis kata berpantang kali ni tak kena bengkak susu berbanding berpantang masa anak2 sebelum ni..alhamdulillah...

BERAT TURUN DENGAN CEPAT
next! my sis betul2 teruja dengan berat badan dia sekarang. berat akhir my sis sebelum bersalin 76.2kg. then timbang selepas 15 hari percubaan..nak tau berapa??? 66.4kg!...almost 10kg turun! & my sis sendiri tak sangka dia da berjaya capai berat asal sebelum mengandung. seronok kan dengar? tuan punya badan lagi laaa seronok^^ apalagi terus my sis berminat untuk order sekotak Ephyra! da habes pun sekotak & now tengah abeskan kotak yang kedua. alhamdulillah...yang buat my sis lebih teruja! dari size baju 46 now da boleh pakai size 44! 1st day masuk kerja lepas 2 bulan cuti bersalin..kawan2 duk pakat tegur my sis da slim:) moga tercapai target my sis nak berat 55kg..insyaAllah....

SENTIASA RASA KENYANG
maybe ni antara faktor utama penurunan berat badan my sis^^ yup! memang my sis sendiri mengaku rasa kenyang je bila minum Ephyra. tak lunch nasi pun takpa. kira my sis just minum horlicks/milo & biskut/roti je da cukup da. tapi rasa nak mengunyah tu tetap ada. mengunyah biskut kerepek camtu je. plus if lambat lunch pun my sis da tak pening. kalau sebelum ni dalam pantang, lambat makan je confirm masuk angin. then mula laaa my sis migrain. dengan Ephyra semua tu da takda lagi. haaaa....even my sis rasa kenyang je, mudah haus jugak katanya. so memang sebotol air suam 1l da siap2 ada tepi katil untuk my sis minum. abes je topup. sebabnya yelakan baby pun kuat menyusu. tambah pulak baby boboiboy!

SAKIT SEMBELIT KURANG
sembelit dalam tempoh berpantang kira da sinonim jugak dengan my sis. tapi dengan Ephyra ni bak kata my sis rasa sakit sembelit tu kurang. bila da keluar tu katanya rasa smoooooooth je. maybe jugak faktor pemakanan yang menyebabkan my sis sembelit. sebabnya masa berpantang ni my sis ada jugak makan yang pedas2. contohnya macam ayam goreng berlada dll. bukan apa since da anak yang ke-4, so my sis banyak skip pantang bab makan2 ni..tu pun selagi takda effect pada my sis & baby.

KULIT MUKA LEBIH BERSIH, CERAH & TIDAK BERMINYAK
part kulit muka pulak memang sebelum ni my sis ada masalah kulit muka berminyak. so lepas minum Ephyra...alhamdulillah....kulit muka my sis jadi lebih bersih, cerah & tidak berminyak! malah look shining & lebih bermaya gitu ^^

BERTENAGA
ikutkan hanya 2 minggu je my sis betul2 berpantang (rest on bed). itupun sebab my mom membebel. so bertungku bagai apa semua. makan pun berhidang kat katil. after 2 weeks, my sis da boleh bangun sendiri ke dapur untuk makan. da boleh jugak mandikan baby sendiri. siap boleh buat kerja rumah sikit2! haaa...bukan my sis je perasan dirinya lebih bertenaga. rakan sejawat yang datang ziarah pun cakap my sis nampak cergas! tak macam orang dalam pantang:)


.....................................

okey bila da mamanya minum Ephyra. da tentu baby pun dapat khasiatnya sekali kan:) so just nak share kat sini sedikit tentang baby Arish.
 
BERAT CEPAT NAIK
terbalik pulak kan dengan mamanya^^ berat baby Arish masa lahir 3.76kg...berat sebulan 5.0kg..berat 2 bulan pulak masa checkup ritu 6.3kg. haaa..cepat betul naik! memang terasa lenguh kalau dukung/riba dia. bambam sungguh! yang lagi best tu dalam pantang da mula pakai pampers size M! memang pecah rekod abang2 dia! apapun moga baby Arish membesar dengan sihat cergas & bijak pandai....amin:)

berlipat2...agak2 boleh kalahkan maskot michelin tak saya nanti? ^^
  

TAK BERJAGA MALAM
berbanding dengan ketiga-tiga abangnya..baby Arish je yang tak berjaga malam masa dalam pantang. lena je dia tidur. bangun nyusu pun dalam 4.30am macam tu. da masuk 2 bulan ni. jadual nyusu dia pun da berubah. rutin lepas madi petang maghrib dia akan tido sampai ke pagi. biasa kul 10pm & 2am dia bangun sekejap nyusu. pastu sambung tido semula. da kenyang kan^^ haaa..camna laaa tak bambam!

si kecik yang sangat peramah! da pandai berborak. sengih2 je kalau panggil nama dia^^


TAK SEMBELIT 
bab pelawasan baby Arish pulak..pun ok. tak sembelit pun my sis cakap. ada jugak kadang2 my sis terlupa minum Ephyra. so memang my sis sendiri nampak perbezaan bila minum & tak.


 Photo: Comel tak?? Khas utk baby #Ephyra ~~> baby Awish!! Haa bukan mummy @memeysuhaiza and papa @normanhakim_786 saja boleh melaram ngan baju Ephyra, Awish pon ada baju comel IAM EPHYRA BABY...

Cer like laju-laju kalau uolss rasa baju Awish sangaaattt cuteeee!! 󾍇󾌧󾌬󾮗
whoaaa...comelnya baju baby Ephyra ni! baby Arish nak jugak!^^


...........................................


so secara kesuluruhannya, my sis sangat2 berpuas hati dengan Ephyra! alhamdulillah..Ephyra memang terbukti berkesan! saya da cuba! my sis da cuba! kawan2 pun ramaiiii yang da cuba! ANDA BILA LAGI??? jom sama2 kita sebarkan keberkesanan Ephyra. cuba & rasai sendiri keberkesannya..apa yang paling penting untuk kesihatan kita jugak. insyaAllah...<3
  
 Premium Pack (30 sachet) = RM 197.00
Trial Pack (10 sachet) = RM 68.00




HOTLINE : 03-41417889
call/sms/whatsapp : 019-3999238

official fanpage : https://www.facebook.com/oceanlife2u 
 website :http://www.oceanlife2u.com/
email :  oceanlife2u@gmail.com


Namie Beauty

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

GREAT :)

Lieya Von Jay said...

wow memang hebat la kesan ephyra ni

Affy Afiqah said...

ika tak menyempat lagi nak order dgn nana huuuuu

nana, ika nak jemput nana join GA ika...sudi2 laa ye join heeee :D
http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

Akeyla Azmi said...

wah wah wahhh bestnyaa T_T