Friday, October 16, 2015

Daftar UniFi

Assalamualaikum semua... :)




Dari sehari ke sehari nak update blog kesayangan tak update update. Hari ni baru berkesempatan. Alhamdulillah sekarang da boleh online blog macam biasa :D Bukak laptop baru seronok sikit nak menaip. Sebelum ni jenguk jenguk sekejap je blog pakai hp. Data pulak slow memang tak dapatla nak ngadap blog ^^

Okay sebenarnya nak share dengan kawan kawan pasal daftar uniFi. Dari awal proses daftar sampai la da berjaya pasang semua suami uruskan. 2 bulan jugak la nak boleh ada wifi kat umah. Lama kan. Kenapa 2 bulan ? 

Al kisahnya encik suami daftar uniFi dekat kiosk berdekatan. Tak tau la masalah apa. Yang pasti agak susah nak berurusan dengan mereka. So encik suami minta terminate pendaftaran sebab lama sangat dan nak dapat perkembangan tu pun susah tau. Memang sabar je la :)

Call hotline TM tanya status macam mana. Pihak TM nasihatkan terus daftar di TM centre. Ingat lagi masa tu hari Khamis. So plan nak pergi hari Sabtu. Tapi pagi pagi Sabtu dapat emergency call. Kita hanya merancang Allah yang tentukan. Dan setiap kejadian pasti ada hikmah dariNya:)

Tak sampai seminggu daftar di TM centre. Terus dapat info pasal pemasangan. Alhamdulillah..Allah permudahkan. Begitulah ceritanya....Kesimpulannya kalau nak daftar uniFi terus direct ke TM centre. Eh nak daftar online pun boleh. Pilihan ditangan anda. Wah gitew ! :p

Sekian. Jumpa lagi next entry ! :)

Namie Beauty

8 comments:

QasehnyaRania said...

best tak guna unifi
ciksu sebeelum ni guna yes. tp dah terminate. dkt 2 thn juga la yes tu berjasa.
skrg guna celcom je.. mudah di bawa ke mana. jimat + lagi murah.

nona senyum2 said...

wahhh3! dah selalu la nampak entri sis nantii, hehehe~

unifi tuhh, mahal gak en, npe x amek tm wifi jerr, laju gaks, murohh pun bole tahan, hehee~

ape pun, memang kepuasan bila dah bersabarrr menungguuu, hehe~

enjoy ur life !

Busyra Bt Takiyudin said...

pkai wifi ni mmg sronok bla bkk blog. tiada sekatan. hehe

Busyra Bt Takiyudin said...

pkai wifi ni mmg sronok bla bkk blog. tiada sekatan. hehe

Busyra Bt Takiyudin said...

pkai wifi ni mmg sronok bla bkk blog. tiada sekatan. hehe

nana kimie said...

@QasehnyaRania heeee. setakat ni okay lagi ciksu, ada jugak survey yes haritu. tapi asben nana kalau boleh nak unifi jugak. tu yang dia apply jugak sampai boleh,hihi

nana kimie said...

@nona senyum2 ayoyo, haha. tetiba jadi semangat nak tulis entri. doakan moga tuan blog ni rajen ye. heeee. streamyx ye nona ? tula tnya asben napa tak pakai streamyx je. dia cakap better unifi lagi

heee.Alhamdulillah :D

nana kimie said...

@Busyra Bt Takiyudin haa betul sangat tu, online sampai lebam. hihi