Sunday, October 18, 2015

The Captain Steamboat & Grill

Assalamualaikum semua :)


Sekali sekala tekak nak bersteamboat. Sebelum ni pernah pergi Flamingo Steamboat Sunway & Steamboat Antarabangsa Bangi. Kali ni merasa steamboat di The Captain Steamboat. Kalau tanya saya yang mana best. Tak tau mana best mana tak best. Da nama steamboat :D Confirm confirm menu nya seafood segala bagai ye dak :p

The Captain ni adik ipar yang ajak. Jauh jugak la nak sampai sana. Nun di Meru, Klang. Sanggup tu haaa :D So kak ipar booking meja siap siap. Tak da la sampai sana nanti tengok meja da penuh. Penat je kan datang jauh jauh :) Kami gerak 6.30 petang berhenti solat maghrib dekat Petronas berdekatan then sampai The Captain dalam 8.30 malam. Haa jauh tak jauh la. 2 jam sanggup kami redah :p





Kalau Flamingo Sunway dua tingkat. Pergi pun  under Kelab. Kami makan bahagian atas. Suasana okay okay ada aircond. Steamboat Bangi cornet lot kedai, berdekatan Restoran Ayam Bakar Wong Solo. Okay jugak la. The Captain ni besar. Ala ala suasana kampung gitu. Ada tempat mainan untuk kanak kanak dalam tu. So mak mak ayah ayah boleh la makan dengan tenang ;) Anak anak pun tak boring tak rimas duk ngadap makanan lama lama kat situ :D

Bab menu macam macam ada. Memang puas la makan. Berapa kali bangun ulang alik pergi ambek seafood segala bagai. Tak ingat pulak kami siap makan pukul berapa. Rasanya dalam 10 lebih. Masing masing da full ;p Dengan aiskrim, tembikai, seafood, ayam daging. Semua nak makan. Eat All You Can gitu ^^ Settle bayar terus berangkat pulang. (maaf takda gambar nak share. tak sempat da nak snap snap. semua bz makan dan makan) Btw kalau nak tengok gambaran The Captain boleh klik link FB diatas ye. 

Sekian, Jumpa lagi di next entry ! :)

Namie Beauty

14 comments:

PeRdU cINta said...

Wah..bestnya..sekali sekala ubah selerakan..

Ako Si AiN said...

Wooww.
Nm tmpat pon dah besz huhu.
Sedap nyaaa.

QasehnyaRania said...

nice sharing tp kat mana ye ?

QasehnyaRania said...

meru, klang.leh tahan jauh ni kalau dr tempat ciksu

cik karmila said...

wahh...dah dekat ngan ukm..nnti bila2 nak try la..

nana kimie said...

@PeRdU cINta hihi. kan, sekali sekala bersteamboat gitewww :D

nana kimie said...

@Ako Si AiN tula, dulu dengar nama restoran ni macam best je. teringin nak p. heee.

nana kimie said...

@QasehnyaRania ayoyo..haha. mujur ciksu tanya. tak perasan tak letak lokasi :p

nana kimie said...

@QasehnyaRania yup ciksu. tula 2 jam jugak dari umah nana, hihi. tapi da adik n kak ipar semangat nak p. nana on je. lagi lagi bab makan :D

nana kimie said...

@cik karmila boleh boleh. heee. tapi ukm macam jauh jugak kalau nak ke klang? sekali sekala nak pergi macam saya sanggup je haa redah. kan sis :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

jauh tp puas xpe..hihi

nana kimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI haaaa betul sangat tu yui, hihi

Khai♥Rin : anies said...

uiiittt jauh gak tu tp x pe insya allah ada rezeki pasti akn terjah ke sana ;-)

nana kimie said...

@Khai♥Rin : anies hihi, tula kak. jauh bangat :D