Tuesday, February 28, 2012

Wonderful Weekends! destinasi seterusnya Restoran Sate Kajang Hj.Samuri (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua....

destinasi seterusnya dari shah alam menuju ke kajang pulak. nana pernah makan sekali je sate kajang neh tapi belum pernah makan kat restoran dia. dengan bantuan gps yang ada sampai jugak la nana dekat restoran sate Kajang Hj. Samuri.


dalam kereta lagi masa tengah cari restoran tu nana dah bau-bau dah sate. memang tak sabar betul nak makan masa tu tau ^-^ ada nampak signboard Sg.Ramal. sebelum tu ada jugak ajak en.kimie makan sate willy. sebab dok dengar orang kata sate willy lagi sedap. tapi en.kimie search kt gps takda. so, cari sate kajang je la:)




masa kitorang sampai tu ramai sangat orang. mujur la ada tempat. kitorang duduk bahagian bawah je. kalau nana tau ada tempat makan bahagian atas lama dah ajak dia naek atas:) en.kimie order sate ayam, daging and perut. sate perut tu dia je yang makan. nana tak makan.


bagi nana biasa-biasa je pun sate dia ^-^ kengkonon masa sampai tu nak jugak la buat macam blogger lain snap-snap gambar makanan. tapi bila dah ramai sangat orang masa tu. segan eh nak snap-snap:)


 ehsan google. credit to buurps.com

Namie Beauty

25 comments:

[ wanni ] said...

sedap juga sate dia~ waktu wani pergi pun guna GPS, maklumlah tak selalu sampai, hehe :D

laskar pelangi said...

boleh tahan laa satay dia:)
cuba la makan satay UK. satay urat keting area bangi. besttt lagi kot bg saya.sbb satay dia besar sikit :))

Zie said...

Emm bestnya....

Eza Boom Boom said...

nyum nyum nyum! sedapnya! sate perut tu macam mana pulak dear ?

nuyui a.k.a miss YUI said...

bru aritu mkn..tp beli kat sg buloh tu..hihi.

ieqa said...

nak jgk...xajak pon=(

fieda said...

kak fieda 3,4 kali dah mkn sini..bg kak fieda ok la berbanding dgn sate2 yg lain....lgpn sate dia beso sikit puas makan..kak fieda pun sama kalau jalan2 cari mkn segan nk snap gambar makanan tu..lgpun suami kak fieda kata malu la org tgk..

wan nurul hezrina said...

skangnie kalau makan saty kajang kat area pjayanie dah tak bape nak sedaplah.larii dah rasa asalnya

hajar said...

org kata sate station kat kg baru pun best gak... saya lom la berkesempatan nk cuba...

adianiez AIDA said...

aida and family da tak makan kat samuri lagi. kitorang da makan sate & order sate kat tempat lain kat kajang. samuri's sate kering and mcm tak fresh, like dulu-dulu.

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

AnneRaini said...

memang satay kajang dah kurang best..akak kalau nak mkn sate beli kat kedai brothers jek..lagi best.

nanakimie said...

@[ wanni ] mmg sgt perlu la gps kan,lg2 nana n kimie bukan org sini:)

nanakimie said...

@laskar pelangi ntah la,nana rasa mcm biasa je,sebab masa nana memula makan dulu sate dia besar n sedapla,terasa lain dgn sate yg lain,tp bila makan kt restoran dia,rasa biasa pulak:)

sate urat keting? sate ayam mcm tu jugak ke? aah,kalau besar2 la best kan.puas makan:)

nanakimie said...

@Zie dapat makan sate malam ni bestnya lah kan sis...huhu....bila dah ada rasa biasa,bila takda mula la nak makan lg..hee:)

nanakimie said...

@Eza Boom Boomsate perut lembu tu,nana mmg xmakan segala organ2 dalaman ni. lempung tu je nana makan:)

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI oo,banyak cawangan dia kan yui..kaya betul hj.samuri neh:)

nanakimie said...

@ieqa hehe....t kte makan sesama ye:) haritu ko kata kua ngan anip..xmola ak ggu ^-^

nanakimie said...

@fiedawah,bestla mesti dekat rumah sis dengan restoran dia kan..heee..aah....kalo xda orang takpa..boleh la snap2 kan:)

nanakimie said...

@wan nurul hezrina sepatutnya makin lma makin sedapla kan sis..huhu...agaknya rmai sgt pelanggan,diorang pn masak ala kadar je,huhu..

nanakimie said...

@hajar oo,yeke sis? harus cuba neh,hehe..

nanakimie said...

@adianiez AIDA kalau ada rezeki nanti nk try kedai lain pulak la...huhu...aah,nana rasa hari tu pun biasa je,berbeza dgn yg dulu

nanakimie said...

@AnneRaini tula, masa memula nana beli dulu sate dia besar2..puas mkn,sedap pun sedap..baru ni mkn rasa biasa je,

oo,kedai brothers tu kt mana pulak sis?hee...

IntaNBerliaN said...

akak sk mkn sate dia.. kuah dia sedap kan :-)

tomatokering :) said...

lama tak makan satay kajang.. bertahun2 sudah.. hewhewhew~

Papa-NtiQ said...

hi nana...Saya baru jer upload pics masa gi makan kat satay hj samuri di shah alam ari tu. ok laaaa tak der la special sangat hanya kuah dan sambal dia lain dari yg lain.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan hehe. Saya review restoren2 yg penah saya singgah terutama di area JOHOR...maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ bebanyak!!