Thursday, March 15, 2012

Bersyukur dengan rezeki yang diberi tidak kira banyak atau sedikit (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua...

rezeki takkan datang tanpa usaha. tak kira lah sebesar mana pun usaha kita tu. nana bagi contoh yang terdekat 

usaha : join contest or giveaway yang dianjurkan blogger-blogger

rezeki : ada rezeki menang kita jugak dapat hadiah:)



nana jarang da baca paper. tapi ada jugak dengar government naik kan gaji ye. apa pun kita kena sentiasa bersyukur. sekarang nak apa-apa da senang. antara malas and tak je. macam nana yang masih belajar neh. mana ada gaji semua tu. nak duit kena la apply itu ini. tapi mestilah pada sumber yang dipercayai and yang penting HALAL:)

dengan bantuan en.kimie dapatla nana tambah income nana. income ke nak cakap eh? ^-^ tapi just untuk 4 tahun nana belajar je. dengan syarat kena la isi borang and folow apa yang dia nak . senangkan?:) sapa tak nak orang bagi duit free2 gitu. just kita je nak apply or tak.

nana yang malasnya nak kena pergi bahagian hal ehwal pelajar mintak pengesahan itu ini. lepas tu kena pergi pejabat pos pulak pos borang tu. tapi tiap kali nana kata malas nak apply. en.kimie akan cakap kalau nak duit kena la usaha. nana pun gigih jugak la isi borang apa semua:)

yang bestnya duit tu nana buat belanja family makan selebihnya nana simpan. kalau ada benda penting baru guna:) bukan selalu dapat belanja family ni kan. nana kerja pun tak lagi. untuk tahun ni dah cakap nana nak belanja makan-makan lagi. 

mak nana dah siap request dah nak makan dekat restoran yang banyak ulam-ulam tu. dekat kg.baru tak silap. nana tak tau pun kat mana. mak nana la cerita dia nengok dalam berita tv3 hari tu. tunggu ye mak, nanti along da abes pantang boleh la kita makan ramai-ramai:)


Namie Beauty

19 comments:

IntaNBerliaN said...

Alhamdulillah.. ank yg baik mmg patut selalu ingat family... :-)

tiefazatie said...

bestnya..syukur la..dpt gak spend family kan nana..

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh dh berjimat kan/..

nur anis said...

tak nak belanja saya sekali ke..:)

nanakimie said...

@IntaNBerliaN hee...alhamdulillah:) nana kalau ada duet lebih sket mmg suka blanja family makan,kalo xp restoran pun,nana just suruh abg beli kfc,sate gitu..makan kat umah satu family:)

nanakimie said...

@tiefazatie tula,syukur....xsangka jugak nana still dapat,setahun dia bg 1200,ok la kan:)

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI aah,simpan cket2 utk masa depan:)

nanakimie said...

@nur anis org yg da bekerja la belanja org yg masih belajar ni..hehehe^-^

AnneRaini said...

bagusnye die belanja family..syabas bete..

tpkan lagi bagus kalau dpt belanja akak..hehehehe

Tihara said...

Insya Allah murah rezeki nana nanti :)

nanakimie said...

@AnneRaini hehe......bole aje sis:) dapat jumpa kasyah pun seronok jugak ni ^-^

nanakimie said...

@Tihara amin..insyaAllah:)

Zie said...

Sib baik ada en Kimie yg bagi perangsang.. heheh

fieda said...

alhamdulillah..share dgn family nanti rezeki lebih bertambah..

nanakimie said...

@Zie hehe...tu la kan sis:) ikutkan malas je nak setelkan pasal borang tu semua...huhu....

nanakimie said...

@fieda amin....:)

NOOR FATIN said...

betol tu nana. asalkan usaha. kalau gagal, usaha lagi. insyallah, pasti ada kejayaan dan insyallah rezeki akan menyebelahi kita. serahkan pada Allah..

amin :)

nanakimie said...

@NOOR FATIN amin....:)

semoga kejayaan milik kita semua ^-^

~batrish♥~ said...

setuju sangat2...rezeki tu datang dari allah..apa pun kita dapat sikit atau banyak kena bersyukur..yang penting kena usaha juga..=)