Friday, March 16, 2012

Hantaran (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua...

sekarang neh macam-macam jenis hantaran kita nengok. ada yang bagi notebook. camera. guitar. replika rumah. bak kata semua nya mewah-mewah lah bagi nana. 


Kamera sebagai hantaran kawin


bila pikir balik normal la tu kan setiap orang ada keinginan masing-masing. nak hantaran yang macam mana. nak yang simple ke. nak nampak uptudate ke. yang paling penting terpulang kepada kemampuan masing-masing.


kalau tanya nana, mestila nana pun nak hantaran yang shantek-shantek. tak kisah la mahal or murah. janji ianya berguna:)


disebalik tercetusnya entry neh ^-^


Mr.K : awak kenapa saya call xdapat?
Ms N : nset saya takda bateri tadi. napa wak?
Mr.K : saya ada benda nak cakap ni...
Ms N : apa dia?
Mr.K : em..apa kata hantaran nanti awak bagi saya raket badminton
Ms : ooo....hehe...boleh aja...selalu berapa harganya?
Mr.K : kalau macam Dato Lee Chong Wei tu RM600+++
Ms N : mahalnya ^-^ ok. akan dipertimbangkan:)


nota nanakimie : insyaAllah saya akan tunaikan:) yang pasti bukan raket RM2 tu ye ^-^


Namie Beauty

38 comments:

MaryaYusof said...

As salam Nana Kimie,

Wow! Raket badminton?? Tak pernah dibuat dek org, but its such a good idea! very rare! Mesti gempak kan :)

Salam perkenalan~

selipar buruk said...

wahhhh..jannah da nk tawen ke?heee..btw,akim pnah mtk raket tenis kat akak..tp ktorg kne marah ngn mak dia sbb xpenah org wat mcm 2...haha

Zie said...

wah leh buat prmintaan yer.. ok lah tu... tak ke panjang sangat tu.. nanti jenuh org yg mengangkatnya itu.. hehehehe apapun

bagus jugak mempelbagaikan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

haa..dah minta hntran tu..bgus nya..xlama lg la tu..hihi..amiiinn..

CIK MAY said...

huuu...ingt nank bg henpon sebab bateri hbs..;p

2EV1 said...

wow ! camera nikon <3

nur anis said...

wah jannah...nak kahwin dah ke...bestnya....

cIk JanNah said...

wohaa bestnya bagi raket. tak pernah lagi org buat.

NOOR FATIN said...

wahh lain dari yang lain la nana!! hik3! ok gak tu..

saya xfikir pasal hantaran pn. dlu fikir jugak. skrg kan single. muahaha..

asalkan ikhlas. beli mahal2 pn membazir pulak kang. beli ikut kemampuan kita.. :)

nanakimie said...

@MaryaYusof w'salam.....salam kenal dari nana juge:)

aah,nampak pelik jugak la kan,tapi kalau semua ok,nana on je:) dah dia suka main bdminton,tu nk adiah istimewa dari nana kot^-^

nanakimie said...

@selipar buruk k.anne doa-doa la kan ye:) hee......nk tawen kna abes2 blaja dulu mcm k.anne:)

oo,yeke?hehe...tp nmpak smart je raket tu duduk dalam beg bdminton...hias sikit2 je kat hantaran tu:)

nanakimie said...

@Zie bila dia kata gitu,teringat hantaran yg org bagi gitar..gitar tu dia isi dalam bekas and dalam keadaan terbukak..panjang jugak la kan sis,cuma raket ni ringan je:) beg dia pun muat2 raket je...

tapi ok je ase kan....heee....

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI amin....nana tgu yui dulu:)

nanakimie said...

@CIK MAY hehe.....teringin jugak tu,nanti nana mintak dia hantaran henpon kan:)

cepat sgt abes bateri nset nana neh ^-^

nanakimie said...

@2EV1smart kan:)

tapi nana xminat camera2 neh,snap pun guna camera nset je...huhu...

nanakimie said...

@nur anis tu la,doa2 la ye:)

btw,kena abeskn blja dulu..^-^ mkn nasi minyak t jgn lupa jmput taw....hee....

nanakimie said...

@cIk JanNah hehe.....nana pun xtau la,idea kimie la tu:)

da dia minat sgt main bdminton,dari kecik lg..:) nana on je...hee...

nanakimie said...

@NOOR FATIN betul2:)

asalkn ikhlas kan:) nana xda pkir pun lg....heee....tgu waktunya baru leh sibuk2 pk:)

AnneRaini said...

dulu masa akak tunang dgn kawen hntaran pilih sendiri..tp yg biasa2 je...

[ wanni ] said...

kalau betul la hantaran berupa raket badminton, memang totally lain daripada yang lain ! :D

nanakimie said...

@AnneRaini xkesah yg biasa2 pun,janji ianya berguna kan sis:)

nanakimie said...

@[ wanni ] ntah2 da ada org bg hntran mcm tu..hee....cuma jrg nmpk je kn:)

IntaNBerliaN said...

idea yg lain dr lain tu..hihii kimie sk main badminton ek..

nanakimie said...

@IntaNBerliaN aah,dari kecik dia suka main badminton,kalo bola sepak ni dia kurang cket:)

::CIK LYNN:: said...

npa kimie xmintak court badminton tros...hehehe...

mudah2an jodoh nana ngn kimie...nk tgk raket jd hntaran...=)

aisya said...

minta vespa sebijik dari en. barney utk hantaran nnti.. die dah pening kepala dh. haha!

Yumida said...

raket rm2 tu pn ok ape...janji bulu tangkis tu melantun...dulu mn de jumpe brg semurah tu kan...nak beli brg..takut2 nk kasi tau kt parents..

follower ke 1012...sy join GA yg u jd peng-sponsor nya la :)

nanakimie said...

@::CIK LYNN:: hehe..kat umah dia da ad court da,lgpun dia selalu main kat dewan dgn kengkawan n ckgu sekola dia:)

nanakimie said...

@aisya wah,mintak vespa bagai:) hehe..cik aisya nak bawak la ye?

nanakimie said...

@Yumida thanks folow sini:)

hee...dia cakap raket yonex gitu tahan cket,even selalu je tali raket dia ptus,xpela..jnj bukan raketnya yg bengkok:)

aisya said...

of course la tak.. haha..

Mama Likha said...

wahh... tgh imagine mcmne raket badminton atas dulang... nana kena tunaikan tu... sbb kak ztee nak tgk hihihiks mesti lain dr yg lain ni :)

AkmaFaizal said...

hehe...janji hantaran tu di pakai bukan bt perhiasan je...

tag kamu join ni http://www.akmarwati.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

nanakimie said...

@aisya hehe..mana la tau^-^

nanakimie said...

@Mama Likha insyaAllah kak:) nana sendiri xtepikir nak bg raket tu....hee....^-^ tapi kalo ada rezeki lebih apa salahnya nana tunaikan kan:) feveret sport dia...hee...

nanakimie said...

@AkmaFaizal betul3x:) harusla bg benda yg berguna kan sis...kalo just hiasan semata xbestla ^-^

fieda said...

ok la tu nana..kurang2 raket tu boleh diguna pakai kan..

nanakimie said...

@fieda aah,bole dia guna utk main nanti,heee...:)