Tuesday, April 24, 2012

Pantai Bagan Lalang (◕‿◕✿) - 21042012

assalamualaikum semua...




3.20pm! akhirnya sampai jugak nana kat pantai neh:) salah satu tempat yang nana teringin nak p. memula sampai air surut lagi. seronok je dapat jenjalan kat tengah pantai tu. sekali nengok air da pasang. cepat-cepat en.kimie ajak nana naek.




neh la view dari tengah pantai. sebelah rumah api tu ada campsite. bebudak dari kolej mana ntah bercamping kat situ. masa nana sampai diorang dok maen game. set baju hijau je semua tau:)




terima kaseh awak sebab bawak saya kat sini^-^


bergambar kenangan (◕‿◕✿) 


haa,neh la tujuan utama nana nak mai sini:) tapi kan tak banyak pilihan seafood dia. kedai pun banyak xbukak. maybe sebab petang lagi. malas nak tunggu malam. so, nana ambek je apa yang ada. kerang bakar, sotong goreng tepung and ikan bakar. sesambil tunggu ikan bakar siap. hilangkan dahaga minum air kelapa dulu ^-^


kalau tanya surau and toilet dia. bagi nana selesa la surau dia and toilet pun bersih. dah petang tu makin ramai yang datang. seronok je nengok bebudak mandi pantai. kalau dah ada bebudak ada la orang jual aiskrim kan. pakcik2 india tu dok ulang alik jela bawak motor sambil bunyikan loceng aiskrim. 


 
bila bebudak camping tu siap-siap nak naek bas. kitorang dok lepak kat campsite tu pulak. makan otak-otak, bebola semua tu and minum air jambu. bergambar sekejap lepas tu balek. on the way balek tu sempatla snap gambar yang kat atas neh ^-^

Namie Beauty

30 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..tang makan tu plg besh..hihi

bb_nona said...

whooa2...whoaaa..besh lerr..dpt mkn2..ngn owg trcyg..suke la g pntaaii.. whoaa..syuker2 !!

http://nonasani.blogspot.com/2012/04/amercorner-1st-giveaway.html

nihh..nonaa tag..heee

Falsya said...

bestnye pantai..kene plak pastu makan seafood kat sana..mmg best..;D

roziahojijie said...

Wah! Teringin nk berhoneymoon kat Golden Palm Tree Resort tu . Cantik sangat ! Resort tgh laut yang bentuk Pokok kalau tgk dari atas :)

princessrayha said...

bestnya..teringin nk pegi sini..naik kuda

AnneRaini said...

akak tak pernah pegi lagi..asal ajak suami gi jalan2 sana jek mesti die kate tak best. mencik..hehe

IntaNBerliaN said...

wah.. nana ngedate dgn kimie mkn seafood yer.. best tu seafood :-)

Norzie said...

Bestnya nana...sis belum pernah sampai sini lagi.

diera_nadiera ulalaaa~ said...

:) waaaahhh..sweetnyaa....
nih yg jeles nih.
hikhikhik

J.Syazwana said...

suka makan kat bagan lalang ni.
seafood dia sedap !
dah dua kali pergi sini.
hehehehe

NOOR FATIN said...

xpenah sampai sini lagi nana, tgk kawan2, bukan main best pegi sini. heheheh ;D

fieda said...

OLOLOLO....TOMEYNYER NANA DGN ABE KIMIE..lepas rindu di tepian pantai sambil mkn seafood ye..

fazzlim said...

sedap nye seafood tu..
dah lama tak dok tepi pantai..
tak pernah dtang pun dekat sini ^.^

tiefazatie said...

wah..best tue dating..hee..sweet je

Izan Ishak said...

syoknya jalan2 kat sana... makan seefood lagi tu...

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI besh2x!bab makan semua besh kan yui^-^

nanakimie said...

@bb_nona thx dear tag:) heee...sonokje nengok bebudak mandi:)

nanakimie said...

@Falsya haish,tula sis..mujurla ada org sudi bawak nana jenjalan n makan seafood,heee...

nanakimie said...

@roziahojijie aah,chantek kan:) muge tercapai impian sis^-^

nanakimie said...

@princessrayha ooo,ada kuda ye?nana xperasan pulak,hee...

nanakimie said...

@AnneRaini ajak la lagi sis,kata kasyah nak mandi pantai,hee...mesti kasyah epy sangat dpt main air:)

nanakimie said...

@IntaNBerliaN heee....aah sis,sekali sekala berseafood:)

nanakimie said...

@Norzie insyaAllah,satu hari nnt sis sampainya kat sini:) seronok je nana ngk family dtg siap buat bbq lagi:)

nanakimie said...

@diera_nadiera ulalaaa~ namo la jeles2^-^ t ajak bigboss p pantai ye:)

nanakimie said...

@J.Syazwana kedai yg nana p neh,sambal kicap dia xsedap,rasa pedasje lebih,insyaAllah ada rezeki nk lagi p sana,hee...t nana tanya wana ye mana satu kedai yg besh:)

nanakimie said...

@NOOR FATIN aah,mmg ada je yg dtg dgn kengkawan,berphotoshoot bagai,harusla kai camera nikon tu...nana cmera cap ayam je..hee...

nanakimie said...

@fieda hehe....seronok dpt apa yg nana nak:)

nanakimie said...

@fazzlim nana pn 1st time smpai sana,teringin nak mkn seafood je:) tu cari pantai2^-^

nanakimie said...

@tiefazatie hehe...kamo pun sweet juge:)

nanakimie said...

@Izan Ishak sonok sonok:) dpt jenjalan dpt makan seafood,heee...