Sunday, January 6, 2013

Cuti-cuti sempena hujung sem (◕‿◕✿)

assalamualaikum semua...

sebenarnya dah lama plan cuti-cuti neh. baru dua minggu lepas tercapai. nana p dengan member rapat dua orang. memula jumaat malam gerak ke Kelantan umah cik syikin. isnin pagi baru bertolak ke Perak umah cik nani.


ke Kelantan kami naek train. kami gerak pun da lewat ke ktm serdang. tambah pulak hujan lebat. kawan nana da mula risau takut tak sempat sampai kl central. mula la pk ktm banjir + delay. akhirnya 730pm ktm sampai n dalam kul8pm kami selamat tiba di kl central

terus p solat n sempat jugakla order kfc. masa ni kami berpecah. cik syikin da biasa naek train. so dia la p order kfc. sekali try call dia xdapat2 sebab xtau nak naek tren katna. kelam kabut cari platform. jam da 830pm. risau je train tu jalan.

ada jugak cerita lucu masa ni. naseb la sempat jugak kami naek train. nana dapat katil atas tapi sebab ada family anak dia nak katil atas, so kami tukar suka sama suka. nana duk katil bawah.


neh la keadaan katil dalam train^-^


sahabat selamanya^-^


 cik nani melayan budak katil sebelah main sticker barbie


turn cik syikin pulak

 @cafe

  even ada katil memasing kami bertiga duduk berkumpul satu katil. makan-makan. borak-borak. siap makan member ajak jalan2 dalam train. dari hujung koc sampai la ke cafe. sempat jugak bergambar kat cafe. just beli air mineral sebotol. rm2. da malam cket baru gerak ke katil memasing. xberapa nak lena sangat tido. sat sat jaga.  maybe 1st time naek. penat tunggu nak sampai.


menanti dengan sabar^-^


xsempat nak snap train sebelah lalu. nampak hujung gerabak je. jadi lah kan


tiba di stesen pasir mas. next stesen wakaf bharu



alhamdulillah 1130am esoknya kami selamat tiba di stesen wakaf bharu. mintak tolong en.kimie jemput kami sebab ayah cik syikin ada hal.rasa macam xpercaya pun ada masa ni berada di bumi kelantan^-^

Namie Beauty

7 comments:

Mieya Atiera said...

Tak reti naik train. SElalu balik naik bas je.

Ena's Palace said...

macam seronok aje naik train ni...mesti selesa wpun jauh perjalanannya kan...

ct kektus said...

tak pernah rasa naik keretaapi. mesti seronok kan ? :D

selipar buruk said...

jannah..gerabakla bukan gerobok.gerobok 2 almari kalau bahasa johor..hehehehe

Nana Farhana said...

best x naik tren?xpernah rasa,biasa naik bas je..huhu

CikMunBlogger said...

best nye naik train . boleh tidur lagi . mun tak pernah naik train yang ade katil lagi . macam teringin nak naik . hehe :p

sHaRiNa eLyaNa said...

xpena naik hahaha..best pla ada katil kan..heheh