Monday, March 25, 2013

Restoran Doli Kuey Teow Goreng@Taiping

assalamualaikum semua..

masa cuti2 hujung sem tahun lepas cik nani berkesempatan bawak kami menikmati kuey teow goreng doli. katanya dulu bermula dari gerai kecik je pastu berkembang ke sebuah restoran. ada sesapa pernah g?








sedikit review. bagi nana biasa je kuey teow goreng dia. sedap xsedap yang pasti perut kenyang! ada telur kerang tauge. harga pulak okla.



kuey teow goreng biasa RM5




kuey teow goreng special RM10
 


kuey teow sup untuk adik cik nani






Namie Beauty

18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

apa yg special sampai rm 10 tu..huhu

Farah Waheda Wahid said...

nampak yummylicious la... cenggini kalau pegi taiping boleh cuba cari ni... ^_^

Tihara said...

bestnya taiping..kampung makak akak tapi lama dah tak balik sana..sebab atuk nenek pun dah takde dah

Roziah Khalid said...

Glamer tuh doli ni.. boleh boleh lah... rasanya...

are_lin@yu said...

wahh tgk nampak sedap...

KhaiRin : anies said...

sy penah cari resto ni kt TTDI tp da tutup waaaaaa

combi said...

nampak sedap

nanakimie said...

@nuyui a.k.a miss YUI bezanya yg special portion dia banyak,heee...pinggan pun laen cket:)

nanakimie said...

@Farah Waheda Wahid tu baru nengok gambar kan sis,heee....memang kena try la kalau gitu^-^

nanakimie said...

@Tihara oo,yeke...nana ke taiping ni pun jenjalan umah kawan,semalaman je kat sana:)

nanakimie said...

@Roziah Khalid nana pulak biasa2 je rasanya....heee....tapi kenyangla makan,banyak kot:)

nanakimie said...

@are_lin@yu feveret nana kalo kuetiaw ni ayu^-^

nanakimie said...

@KhaiRin : anies huhu....sian sis,xpe bebila jalan taiping bolehla singgah doli ni:)

nanakimie said...

@combi tryla combi:)

jaakechik said...

haaa...ado pun kuetiow..sedapppnya... jaa suka ni... one day nak pergi gak jenjalan ke perak.. tapi bila tu? adeh...

Arham Md Ali said...

Bagi saya kedai kalau modal utama dia kuey teow kenela sedap habis, setakat biasa-biasa aja mana boleh.

Myra Jay said...

Boleh tahan jugak rege untuk koaw teow goreng ye

♥ CIKZEK ♥ said...

<<--- penggemar char kuew teow :)