Monday, April 8, 2013

Kidzania Kuala Lumpur

assalamualaikum semua...

kalau sebelum ni my sis bawak hero-heronya ke aquaria klcc kali ni kami ke kidzania pulak. memang seronok lah bebudak tu bekerja. macam2 jenis pekerjaan diorang boleh belajar.

tapinya disebabkan kami pergi hari sabtu. masa pun terhad. sebab ada dua sesi. kalau hari biasa dibuka dari jam 10.00am hingga 5.00pm.  tiket untuk dewasa RM35. kanak2 (18tahun ke bawah) RM60.

 sebelum start kerja diorang kena cash kan cek 50kidzos@cimb bank. parents just nengok dari jauhje. setiap pekerjaan pulak ada disediakan notis. contohnya bayaran kidzos dikenakan,bilangan max kanak2,ketinggian dan umur

antara pekerjaan menjadi rebutan pilot dan bomba. siap sedia ler beratur panjang. so kena pepandai bahagikan masa diorang nak pergi mana dulu. ada certain pekerjaan yang dapat gaji/kidzos. tapi kalau macam kerja dekat vitagen ke dapatla sebotol air vitagen free.

if ada anak kecik boleh bawak diorang bersantai @urbano's house. confirm selesa. sementera tunggu abang2nya bekerja si adik bolehla bermain dekat urbano's house. kemudahan lain macam cafe toilet ada disediakan.
  
yang penting before balik jangan lupa singgah sony photo lab. beli gambar2 diorang masa tengah kerja. siap ada frame + calendar sekali. just pilihje gambar mana yang kita nak. xsilap ritu 4 keping gambar RM70..okla buat kenang-kenangan.

 haaa....seterusnya biar gambar ajela bercerita ye.....

tarikh : 30 mac 2013 @ sabtu
tempat : kidzania KL (berdekatan IKEA & The Curve)
masa : 10.00am - 3.00pm (sesi pertama)
 













































for more information click here

Namie Beauty

9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..yui lak teruja tgk..huhu

Noor Atikah Ramli said...

ohoiii syoknya ! nak p jugak lah .

Khai♥Rin : anies said...

bdk2 mmg enjoy kt sini.. tp org tua? enjoy kt IKEA hehehe ;-)

♥ CIKZEK ♥ said...

boleh la bwk anak2 ai kt sni. hikhik :p

are_lin@yu said...

wahh mcm bez ja tgk

Cik Yatt said...

tak pernh smpai lagi ke sini..

Ibu Lala said...

menarik. anak dah sampai tp maknye je yg belom..

jaakechik said...

nampak best jer kat sini.. insyallah akan n pergi jugak one day nanti...heeee!

9n0L4 said...

mcm best je. tak pernah lagi smpai sini. :)