Thursday, December 26, 2013

Tip Sihat Gaya Rasulullah #21 Cara mudah mengubati migrain

assalamualaikum...

Little Girl Holding Head headache WEB STOCK
gambar sekadar hiasan

Migrain ialah sakit kepala yang sering disertai rasa mual. Apabila si pesakit melihat cahaya pula, penglihatannya menjadi silau. Cara mudah mengubati migrain adalah dengan menghindari kopi, coklat dan minuman beralkohol. Selain itu, jauhkan diri daripada terkena sinaran cahaya mentari secara terus. Apabila migrain kita terasa, masuklah ke dalam bilik tidur, matikan lampu dan pejamkan mata kita. Kemudian berzikirlah kerana dengan berzikir, hati menjadi tenang dan pembuluh darah melebar secara normal. Apabila migrain berterusan, berbekamlah.

sumber: 365 Tip Sihat Gaya Rasulullah

Namie Beauty

13 comments:

Rai Ourkizuna said...

terjumpa buku ni kat MPH semalam.. tapi tak sempat belek..

msredcheesecake said...

akk pon kurang sihat skang ni...ada yg suggest bekam, Rasulullah pun bekam...tapi takut plak...hheee

MG schmidt said...

nice sharing :)

Detective Fiqa said...

nice :D

Lieya Von Jay said...

oh mcm tu.. nana tq share :)

Cik Itah@RRP said...

thanks share nana..teringin nak cuba berbekam..

TelingaBulat said...

thanks for sahring nana..ramai jugak kne migrain ni.alhamdulillah tbb xde

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Thank u dear sebab share dengan kami ..chak!

Mime MF said...

sy migrain..selalu kena rehat la kalau kena..so ada tips cara Islam..bagus sgt InsyaAllah boleh amal..:)

Falsya said...

Bile sebut migrain nie baru tingat yg akak dh lama xkene migrain...dulu smp tahap hantuk kepala kat dinding la..adehhhh..

asha hana said...

bagus share nie nana :)

Azhafizah Md Nor said...

terima kasih atas perkongsian.sangat berguna untuk mereka yang selalu migrain tu

Affy Afiqah said...

bagus tips ni nana, ika pun ada sakit2 kepala yang amat sejak beberapa menjak ni...tapi bukan migrain....bila abah urut2, bila ngadu kat encik tunang, katanya sebab angin banyak sangat dalam badan.... T_T