Thursday, February 28, 2013

2nd day cuti2 hujung sem

assalamualaikum semua...

sambungan entry ini dan ini. hari kedua kami ke Besut Terengganu. so cuti-cuti kami bukan hanya di Kelantan. menyeberang Terengganu lagi. padahal dekat je pun Besut tu. ingatkan Kelantan je hujan. sekali dah sampai Besut pun hujan xberhenti-henti. 



salah kami juga plan p masa musim tengkujuh. tapi nak buat macam mana. masa ni je free before kami final exam. haa...nak exam sempat lagi cuti-cuti kan. jangan ikut ye adik-adik..



kami sampai di Besut dalam 1.30pm. bertolak pun dah tengahari. memasing kepenatan pagi tu. terpaksa la en.kimie tunggu kami bersiap. maafkan kami ye^-^ 

kalau di Kelantan en.kimie da bawak kami ke Pantai Cahaya Bulan. dekat Besut kami dibawa ke 3 buah pantai. malangnya hanya Pantai Tok Bali yang nana ingat. itu pun sebab snap gambar resort dia^-^
Tok Aman Bali Beach Resort






abes ronda-ronda pantai terus p cari kopok lekor and losong. sedap makan panas-panas. tambah pulak lapar hujan-hujan tu. kami siap borong kopok keping sos pencicah and budu bagai untuk family. 

masa odw balek tu nampak orang jual sata. terus suruh en.kimie berhenti. plan nak lunch dulu kat mana2 restoran. tapi dalam keadaan hujan yang xberhenti tu kami teruskan jugak perjalanan. 



destinasi seterusnya nak ke Pasar Siti Khadijah. last minute cancel sebabnya jem teruk. xsanggup nak redah. terusla pulang ke rumah cik syikin. nak jenjalan pun xbest hujan-hujan tu. lagi pun esoknya awal pagi kami nak berangkat pulang. ke Taiping pula....


selamat tinggal Kelantan^-^

Namie Beauty

1 comments:

♔ Hasnie Adda ♔ said...

bile pergi teganu ni ? teganu best sangat kan ? haha . promote negeri sendiri :)